Η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Μπούρτζι [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΗΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Δ.Δ. Αγ. Νικολάου (Μπούρτζι) Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία επ’ αφορμή της μνήμης της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και Πορφύριο Γερμανό-Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Μεταξύ των συμμετεχόντων πιστών, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, παρέστησαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων Αυτεπιστασίας κ. Βασίλειος Γουρνής, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δ.Δ. Αγίου Νικολάου κ. Παναγιώτης Λυμπέρης, και μικρή αντιπροσωπία Διδασκάλων και Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νικολάου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η Ανάσταση του Κυρίου Μας Ιησού Χριστού είναι και πηγή αφθαρσίας και μέτοχοι της Αναστάσεως και μάρτυρες της αφθαρσίας αυτής είναι τα ιερά λείψανα των αγίων, στα οποία, προσκυνώντας τα, διαπιστώνουμε την μερική αφθαρσία, αφού κι αυτά προσμένουν την κοινή Ανάσταση, αλλά λαμβάνουμε από αυτά ιάσεις και ευλογίες, διότι είναι και φορείς της Χάριτος του Θεού.

Επίσης ανέφερε ότι προσήλθε, σήμερα, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου με σκοπό να ευλογήσει δύο αναπαλαιωθέντα κειμήλια του Ιερού Ναού, τον Δεσποτικό Θρόνο και το κεντρικό Προσκυνητάριο, όπου φυλάσσεται η εφέστιος ιερά εικόνα του Αγ. Νικολάου, κατασκευασμένα το 1850, τα οποία αποτελούν τα πλέον πρόσφατα δείγματα της προσπάθειας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας να αποκαταστήσει τον Ι. Ναό στο πρώτο του κάλλος.

Συνεχάρη εγκάρδια τον Εφημέριος της Ενορίας, Αρχιμ. Πορφύριο, διότι όχι μόνο υπό την προεδρία του, αλλά και με την προσωπική του εργασία καρποφορούν όλες οι δράσεις της Ενορίας και επειδή με την υπακοή του στην διακριτική και φιλόκαλη καθοδήγηση του Πνευματικού του πατέρα, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, καθιστά, χρόνο με το χρόνο, τον Ι. Ναό και κατ’ επέκταση την Ενορία υποδειγματικά.

Οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι, Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ τα αναλόγια διηκόνησαν με εξαιρετική επιμέλεια και απόδοση οι Αναγνώστες της Ι. Μητροπόλεως κ. Ελευθέριος Πνευματικός-Πρωτοψάλτης της Ενορίας Αγ. Χριστοφόρου Βαθέος και κ. Σταύρος Καλαφάτης-Λαμπαδάριος της Ενορίας Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΠΟΥΡΤΖΙ

IMX Anokomidh Ag. Nikolaou Mpoutzi 20.5.2021 005 1

IMX Anokomidh Ag. Nikolaou Mpoutzi 20.5.2021 002 1

IMX Anokomidh Ag. Nikolaou Mpoutzi 20.5.2021 003 1

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

 

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια για κωλυσιεργία

Νέα Αρτάκη: Απόπειρα κλοπής σε ηλικιωμένη “μέρα μεσημέρι ” – Άμεση η σύλληψη των δύο δραστών από την Άμεση Δράση

Σοκ στην Χαλκίδα – 22χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Χαλκίδα: Απέραντη θλίψη για το θάνατο της καθηγήτριας αγγλικών Πόπης Αντωνιάδου

Χαλκίδα Ευβοίας: Τροχαίο ατύχημα στην Φαβιέρου – Ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο οδηγός μηχανής

Νέα Αρτάκη Ευβοίας: Συνελήφθη ο 34χρονος δράσης της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα Πειραιώς [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Ευβοιώτισας Σοφίας Νικολάου για απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Παρέμβαση Θανάση Ζεμπίλη στην Βουλή για τις λαϊκές αγορές

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο