Η μνήμη του Προφήτη Ηλία στην Χαλκίδα

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ EVIATHEMA

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με λαμπρότητα και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, στα πολυάριθμα Παρεκκλήσια και εξωκκλήσια προς τιμήν Του, τα οποία στολίζουν τις βουνοκορφές ή τους λόφους της Ευβοϊκής γης και των Βορείων Σποράδων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 το βράδυ στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο του Καράμπαμπα της Πόλεώς μας, με την συμμετοχή δέκα Κληρικών, με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου.

Ο Εσπερινός ετελέσθη υπαίθρια και συμμετείχαν σ’ αυτόν ευλαβείς χριστιανοί, με προεξάρχοντες τους Άρχοντες του Τόπου, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, πλαισιουμένη από συνεργάτες της Αντιδημάρχους κ.ά., οι οποίοι κατενύγησαν από την ιερά Υμνωδία, την οποία απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος, με τους μαθητές τους, ενώ παράλληλα διδάχθηκαν ουσιαστικά και καίρια και από τον επίκαιρο λόγο του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Προφήτη Ηλία και την διδαχή που κομίζει στους ανθρώπους των ημερών μας, ότι διά της αγάπης καλλιεργείται η φιλοθεΐα, η οποία μας καθιστά κοινωνούς και δοχεία της όντως Αγάπης, που είναι ο ίδιος ο Θεός.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με θερμούς λόγους στο εορτάζοντα Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Αγιαννίτη, ο οποίος εργάζεται ακούραστα και φιλότιμα για τον πνευματικό καταρτισμό, την σωτηρία, αλλά και την υλική ανακούφιση των ενοριτών του, ενώ συμμετέχει και στο ευρύτερο ποιμαντικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, αφού κατά καιρούς εργάζεται, ως μέλος, πολλών ποιμαντικών και διοικητικών θεσμών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο ίδιο Ι. Παρεκκλήσιο ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος αυτού του Ποιμενάρχου μας, με συλλειτουργούς επτά Κληρικούς της Πόλεως, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο επικεφαλής αυτών, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ανέπτυξε την σημασία του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, στο οποίο οι πιστοί γίνονται κοινωνοί αυτού του Σώματος και του Αίματος του Ιησού Χρίστου και έτσι ενώνονται μαζί Του. Προϋπόθεση δε αυτής της ένωσης είναι, μαζί με την μετά φόβου Θεού, Πίστεως και αγάπης συμμετοχή μας και ο μόνιμος πόθος και ζήλος να είμαστε άνθρωποι του Θεού, όπως ο προφήτης Ηλίας.

Το σύνολο των ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

IMX Profhtoy Hlia 20.7.2021 008

Εύβοια: Άγριος ξυλοδαρμός στο Αλιβέρι – Για μια γρατζουνιά στο αυτοκίνητο τον έσπασαν στο ξύλο

ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ – Σκύλος γίνεται viral στο tik tok χορεύοντας ζεϊμπέκικο

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακό οδό Λεπούρων – Καρύστου [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Αυξημένη κίνηση σε Νέα Αρτάκη και Χαλκίδα [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα: “Βαρύς ο πέλεκις” για καφέ μπαρ στην παραλία – 5000 πρόστιμο και αυτόφωρο στον ιδιοκτήτη για όρθια άτομα

Εύβοια: 30χρονος πιάστηκε με χάπια χωρίς συνταγή από την Γ ΟΠΚΕ – Άμεση η σύλληψή του

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι