Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας εόρτασε την Ανακομιδή των Λειψάνων του προστάτου και εφόρου της

vatheia 4

Με λαμπρότητα εόρτασε την εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού η φερώνυμος και σεβάσμιος ιερά μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Σαββάτο 20 Μαϊου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Νικόλαος Πριμηκύριος εφημέριος ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος (παλαιού κοιμητηρίου) με τον Πρωτοπρεσβύτερο Κυριακό Κοκκάλα εφημέριο ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου ο οποίος ετέλεσε την παραμονή και τον πανηγυρικό εσπερινό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νικόλαος και αναφέρθηκε μέσα απο τους στίχους του απολυτικίου προς στον τιμώμενο Άγιο Νικόλαο αλλά και στην αγιαστική θαυματουργική μυροβλύζουσα χάρη που παρέχουν όλα τα ιερά λείψανα των αγίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου πέριξ της ιεράς μονής και εν συνεχεία η αρτοκλασία κάτω απο τους αιωνόβιους πλάτανους και το εκχέων ύδωρ της ιεράς μονής.

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος η Αντιδήμαρχος – Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη και πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Χαλκίδος κυρού Νικολάου Σελέντη του Τήνιου.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη μετά της φιλόξενης παραχώρησης της Ηγουμένης Μακαρίας Μοναχής και της συνοδείας της.

vatheia

vatheia 1

vatheia 2

vatheia 3

vatheia 4

Φωτογραφίες Αναστάσιος Μοίρος Αντώνιος Κοντογιάννης. Δημήτριος Πετρογιάννης.