Με λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Αντωνίου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου – Φωτογραφίες

αγιος αντωνιος 1

Μέσα σε εόρτιο και πανηγυρικό κλίμα τιμήθηκε ο Όσιος Αντώνιος ο κανών της αρετής ο ακριβέστατος ο ασκητής και καθηγητής της ερήμου του οποίου η ιερά μνήμη εορτάστηκε στην φερώνυμη ιερά μονή στην  Αχλαδερή επαρχίας Κύμης.

Την παραμονή της εορτής  τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα χορεία ιερέων και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφειμ κήρυξε τον θείο λόγο αναφερερομενος στην ασκητική προσωπικότητα του Αγίου Αντωνίου.

αγιος

Εν συνεχεία εψάλει απο τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ και τους συμμετέχοντες ιερείς  η ιερά παράκληση του Αγίου Αντωνίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Αντωνίου στην φερώνυνο ιερά μονή της Αχλαδερής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συνιερουργό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νικανδρο μετά των συλλειτουργών ιερέων και  του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

αντωνιος 1

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με θεμα  ο Μέγας Αθανασιος ομιλεί δια τον Όσιον Αντώνιον  του οποίου τον βίον συνέγραψε.

Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ απηύθυνε τις εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή ιδιαιτέρως δε ευχήθηκε και στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αντωνία Μοναχή  η οποία  συνεορτάζει  και άγει τα ονομαστήρια της εν όψει της  εορτής  του προστάτου και έφορου της ιεράς μονής.

Την εορτή τίμησαν το 2ήμερο πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου και της Κύμης ώστε να λάβουν την χάρη και ευλογία  του Αγίου  Αντωνίου.

αντωνιος

αγιος αντωνιος

Φωτογραφίες Μαρία Βυζανιάρη.
Αναστάσιος Ρέτσας.