Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Χαλκίδα

Άγιος Ελευθέριος Χαλκίδα

Με θρησκευτική την μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε η εορτή του Αγίου ένδοξου Ιερομάρτυρος Ελευθέριου Επισκόπου Ιλλυρικού και της μητρός αυτού Ανθίας στην πόλη της Χαλκίδος όπου το εσπέρας της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο εντός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ.Χρυσοστόμου Καλύβα ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο στους συμμετέχοντες πιστούς και έκανε εκτενή αναφορά στο βίο και το μαρτύριο του Αγίου.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Ελευθερίου και των Ιερών του Λειψάνων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων και του Συλλόγου των απανταχού Καππαδοκών «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος» της πόλεως Χαλκίδος.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας υπό των πατέρων του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου πόλεωα Χαλκίδος π. Συμεών Ηλιοδρομίτη και π. Ιωάννου Φαφούτη.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίς τελέσθηκε η Αρτοκλασία την οποία πρόσφεραν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος.

Στις παραπάνω λατρευτικές συνάξεις επι τη εορτή του Αγίου Ελευθερίου έδωσαν το παρόν ο Διευθυντής και οι Διδάσκοντες μετά των μαθητών και μαθητριών και των γονέων αυτών.

ελεθτ ελευθεριος

(Φωτογραφίες Σωτήριος Παπαϊωάννου)