Με λαμπρότητα η Β’ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Κάρυστος

Την Β ‘ Κυριακή των Νηστειών 12 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πραγματοιήσε την ποιμαντική επίσκεψη του στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Μάτζαρη Οξυλίθου Κύμης όπου ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της ιεράς μονής με συνιερουργό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο τους οποίους πλαισίωσαν οι Πανο Αρχιμ Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικόδημος Πόγκας π. Αντώνιος Αγγελόπουλος και οι Διακονοι Στυλιανός Πεταχτής και Ιωάννης Τσακλάνος.

Κατα την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητρπολίτης κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο με πολλά διδάγματα και παραδείγματα εξ’ αφορμής της σημερινής ευαγγελικής περικοπής της ιάσεως του παραλυτικού την οποία και ανέλυσε εις βάθος με την θεολογική σοφία της γνώσεως του αναφερόμενος στο μέγιστο και υπερφυές θαύμα το οποίο εποίησε ο Χριστός για την ιάση και αποκατάσταση της σωματικής υγείας του παράλυτου.

Μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων της αναλύσεως της ευαγγελικής περικοπής πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος κ Σεραφείμ ότι το θαύμα του Χριστού στον παράλυτο πραγματοποιήθηκε χάρη στη βαθύτατη και φλογερή πιστη των τεσσάρων ανδρών που, οι οποίοι με την άμεση και φιλάνθρωπη συνδρομή τους και αδυνατώντας λόγω του πλήθους του κόσμου να πλησιάσουν τον Κύριο, καταβίβασαν τον ίδιο τον παράλυτο από τη σκεπή, αψηφώντας έτσι εάν με αυτόν τον τρόπο προκαλέσουν ατύχημα στον ίδιο τον Κύριο ή στον κόσμο από την πτώση υλικών της στέγης.

Τόνισε επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ότι ο Κύριος, ως θεός, είναι καρδιογνωστης, και των εσωτερικών λογισμών μας, ώστε αντελήφθη άμεσα αυτήν την δυσφορία των φαρισαίων και των γραμματέων, όταν αυτοί ήκουσαν τον ίδιο τον Κύριο να λεγει προς τον παράλυτο το Αφίενται αι αμαρτίες σου. και σκεπτόμενοι ποιός είναι αυτός που συγχωρεί αμαρτίες; τις οποίες μόνο ο Θεός μπορεί να τις συγχωρεί.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η αιτία της παραλυσίας ήταν η έκλυτη ζωή του παράλυτου από την οποία έχασε την σωματική υγεία του εξαιτίας της αμαρτωλής ζωής του διότι η αμαρτία είναι νοσογόνος παράγων και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός κάλεσε τον ίδιο τον παράλυτο μετά την ίαση του να πάρει μαζί του και το φορείο στον όικο του , ώστε να μην υποπέσει ξανά προς την πτώση της αμαρτία και να μην επαναλάβει ποτέ ξανά την πρότερη έκλυτη και αμαρτωλή ζωή του η οποία τον οδήγησε προς την απώλεια της σωματικής υγείας του και την παραλυσία.

Εν συνεχεία μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπιλίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς που προσήλθαν στην θεία ευχαριστία με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του για την αγία και μεγάλη τεσσαρακοστή και ακολούθως με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο τους ιερείς και διακόνους τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο της αοιδίμου Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Μακρίνης Μοναχής με την συμπλήρωση των 4 ετών απο της εκδημίας της προς την μακαρία οδό και την αιωνιότητα.

IMG f4dd5823758cf3847819dee7c25d31c6 V

IMG 16557c9106ca47457b4fa156d8841829 V

IMG 681c978aa5237315cd2a598cf8922bcd V

IMG 07dbb2c6b826a579f5f4a2b7b8813157 V

IMG a700173c2e8be9a8dda3f9dbe9bab7bd V

Φωτογραφίες Μαρία Βυζανιάρη.
Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

“Βροχή” οι συλλήψεις για ναρκωτικά σε Εύβοια και Βοιωτία

Τρόμος στην Χαλκίδα: Απόπειρα κλοπής σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας – “Βοήθεια με κλέβουν” φώναξε η γυναίκα και γλύτωσε

Τραγωδία στην Εύβοια: 55χρονος άνδρας βρήκε ακαριαίο θάνατο πέφτοντας από μεγάλο ύψος

Πιτμπουλ επιτέθηκε και δάγκωσε γυναίκα στη Χαλκίδα [ΦΩΤΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εύβοια: Τρόμος για μητέρα στην Χαλκίδα – Της επιτέθηκε ο γιος της μέσα στο σπίτι τους