Με τον Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός: Επανεκκίνηση στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας

DPC9189

Στην ανάγκη της άμεσης επαναλειτουργίας της Επιτροπής διαλόγου Πολιτείας- Εκκλησίας, με στόχο τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους δύο θεσμούς, όπως η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας συμφώνησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ιερώνυμο και του εγγυήθηκε πλήρως τη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας η γνωστή πρόταση συμφωνίας Πολιτείας- Εκκλησίας του προηγούμενου Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, τέλος, και το ζήτημα της έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για την κατανομή θέσεων κληρικών στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2019.

Κατά την υποδοχή του αρχιεπισκόπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «προσβλέπω σε μία πολύ ουσιαστική συνεργασία μαζί σας. Είναι πολλά τα ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε»ενώ επανέλαβε πως «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στη συνταγματική αναθεώρηση» στα άρθρα που αφορούν τη σχέση πολιτείας – εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε στον πρωθυπουργό «δύναμη πολλή, υπομονή πολλή, κουράγιο πολύ, διότι είναι το έργο τεράστιο, η πατρίδα μας έχει τόσες ανάγκες».