Νέα Αρτάκη: Στο Βατώντα ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος

ΒΑΤΩΝΤΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ EVIATHEMA

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, ημέρα μνήμης των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Βατώντα Ν. Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Ιερόθεο Παπαγρηγορίου-Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνος Γκέκα, Φοιτητή Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος κατάγεται από την Ενορία του Βατώντα και την διακονεί ως Ιερόπαις και Κατηχητής.

Ο Σεβασμιώτατος, επαίνεσε τον κ. Κωνσταντίνο, διότι από πολύ νεαρή ηλικία έχει αντιληφθεί πως ο Θεός είναι το παν μέσα στη ζωή μας και την καθημερινότητα μας και βαδίζει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του όχι μόνο μέσω των σπουδών και των επιγείων επιτυχιών, αλλά κυρίως διά της κατ’ ουσίαν σχέσεώς του με τον Θεό.

Κηρύσσοντας δε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Κυπριανού, ο οποίος ήταν πολέμιος του Χριστού, καθώς ήταν μάγος και με τις ενέργειες του σατανά διέπραττε μαγγανείες. Όμως, με την καθοδήγηση της Αγίας Ιουστίνης μετενόησε και ακολούθησε τον Χριστό, και αξιώθηκε να γίνει Επίσκοπος Καρθαγένης και να δοξασθεί, ως Άγιος, από τον Τριαδικό Θεό.

Εμείς λοιπόν, οι σημερινοί χριστιανοί, που, κατά την βάπτιση μας, αποτασσόμεθα το σατανά, αλλά έπειτα ενεργούμε στη ζωή μας τόσα άνομα πράγματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με τις εντολές του Θεού, χωρίς να έχουμε συναίσθηση των πράξεών μας, εισερχόμαστε, ακόμη και μέσα στον Ιερό Ναό, στον Οίκο του Κυρίου, ασύστολα, κατακρίνοντας και σχολιάζοντας με εμπάθεια τους αδελφούς μας ή άσεμνα ενδεδυμένοι κλπ. χαράσσοντας, έτσι, αντίθετη πορεία από αυτή του αγιασμού των σήμερα εορταζομένων Αγίων.

Ο Σεβασμιώτατος, επισκέφθηκε την Ενορία Αγ. Γεωργίου Βατώντα, στα πλαίσια των δεκαήμερων (1-10 Οκτωβρίου 2021) λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη δεκάτη-πέμπτη επετείω των Εγκαινίων του Ενοριακού Ι. Ναού, κατά τις οποίες φιλοξενείται εκεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ιερό απότμημα λειψάνων εκ της δεξιάς χειρός του Αγίου Γεωργίου το οποίο φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή Ηλίων Αιδηψού.

Πριν την απόλυση δε, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο κεκοιμημένων αδελφών μας χριστιανών, ενώ το σύνολο των ιερών ακολουθιών μετεδόθη απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7 fm).

IMX Batwntas 2.10.2021 007

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

fb1