Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος σε Κατούνια και Αμάρυνθο για την Εορτή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

despotis3

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική τάξη ετιμήθη η ιερά μνήμη του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, με αφορμή την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του, στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επιτροπο της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία των Μύλων Μεσσαπίων, όπου φυλάσσεται το θαυματουργό εικόνισμα του Τιμίου Προδρόμου. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Σταυροφόρος-Οικον. Ιωάννης Κοκκονός και ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Ιωάννης Καραντάκης

Βανδάλισαν την Είσοδο είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδας – Φάνης Σπανός: “Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται”

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στον πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στο ιερό πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου και στις εμπαθείς και αμαρτωλές επιλογές του Ηρώδη και της παράνομης συζύγου του, που οδήγησαν στο θάνατο του Βαπτιστού.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 29 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου.

Εκεί, υποδέχθηκε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, ο οποίος είχε χοροστατήσει και στον πανηγυρικό Εσπερινό της προηγουμένης στην ίδια Ενορία και προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο της κυριωνύμου ημέρας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας διηκόνησε τον λόγο με το κήρυγμά του προς τους πιστούς, ενώ πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο άγιο Θερμοπυλών, για την πάντοτε χαροποιό και τιμητική, για τον Σεβασμιώτατος, τους Κληρικούς και όλα τα μέλη της τοπικής Εκκλησίας της Χαλκίδος, παρουσία του, ενώ συνεχάρη και τον Εφημέριο της Ενορίας, Οικον. Κυριακό Κοκκάλα για την άρτια ετοιμασία της πανηγύρεως.

despotis2 despotis3 despotis4 despotis5 despotis1