Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε αγρυπνία για την απόδοση της εορτής του Πάσχα

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία ετελέσθη στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου, επ’ευκαιρία της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα.

Στην Ιερά Αγρυπνία συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης και ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ συμμετείχαν και πολλοί ευλαβείς Ενορίτες, οι οποίοι, μάλιστα, είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Βορείου Ευβοίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ευχόμενος σε όλους τους εκκλησιασθέντες, αλλά και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος 97,7fm, απ’ όπου η Αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας, για την εορτολογική ολοκλήρωση της πασχάλιας περιόδου, τους επεσήμανε ότι η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει το Πάσχα συνεχώς και ανοίγει κάθε εβδομάδα με την αναστάσιμη ημέρα του Κυρίου, δηλαδή την Κυριακή, ενώ η επομένη αμέσως εορτή της Αναλήψεως διδάσκει τους πιστούς ότι ο Χριστός προσέλαβε διά παντός την ανθρώπινη φύση αφθαρτοποιώντας την και δεν χωρίζεται ποτέ από αυτήν, όπως μαρτυρούν και τα άφθαρτα και θαυματουργικά ιερά λείψανα των Αγίων.

Στην Αγρυπνία έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Εφημερίου της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Προκοπίου, Οικον. Δημητρίου Πατεράκη.

IMX Apodosh Pascha 31.5.2022 006