Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Μητροπολίτης Χαλκίδος

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Βατώντα, όπου χοροστάτησε στον Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορίας Αρχιμ. Ιερόθεο Παπαγρηγορίου και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλα.

Ψαχνά Ευβοίας: Δύο κρούσματα κορονοϊού – Ινδικής καταγωγής τα άτομα

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και αναφέρθηκε ερμηνευτικά στο χωρίο “Χαίρετε δε ότι τα ονόματα υμών εγράφη εν τοις ουρανοίς ” την σημερινής ευαγγελικής περικοπής (Λκ . 10, 16-21), τονίζοντας ότι αυτός είναι ο σκοπός μας και η ευτυχία να γραφτούν τα ονόματα μας στην ουράνια βασιλεία του Θεού. Μακάριοι, δηλαδή, ευτυχισμένοι όσοι θα καταφέρουν να την κερδίσουν και αυτό θα γίνει μέσα από τον αγώνα τον σωματικό αλλά κυρίως τον πνευματικό. Ακόμη αναφέρθηκε στο έργο και την συμβολή του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Λουκά στη ζωή της Εκκλησίας. Και τελειώνοντας εξέφρασε την χαρά του, που νέα παιδιά της Ενορίας κύκλωσαν την Αγία Τράπεζα απαγγέλλοντας το σύμβολο της πίστεως σας άγγελοι επί της γης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr