Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Πανήγυρη του Ι. Παρεκκλησίου Αγίου Ισιδώρου Ροβιών

ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΡΟΒΙΕΣ

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ανεχώρησε από τη Χαλκίδα για την Βόρειο Εύβοια, ώστε την επομένη να χοροστατήσει στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Ισιδώρου του Χίου, το οποίον ανήγειρε η οικογένεια του κ. Ισιδώρου Γαρυφαλλάκη, Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και παρεχώρησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ροβιών, όπου και ανήκει.

IMX Eorth Ag. Isidwrou Robiwn 14.5.2022 002

Κατά την στάση και το προσκύνημά του στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και το παρακείμενο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού, όπου εξελίσσετο μάθημα παραδοσιακής Μικρασιατικής μουσικής υπό τη διδασκαλία του κ. Ελευθερίου Πνευματικού-Ιδιοκτήτου και Καθηγητού της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής “Γέφυρες” με την οποία το Μουσείο πραγματοποιούν από κοινού δράσεις διάσωσης του Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε το μουσικό μάθημα και συνεχάρη τους μαθητές, οι οποίοι κατάγονται από την περιοχή της Δ.Ε. Κηρέως κυρίως και ενθουσιασμένοι για την παρουσία του Ποιμενάρχου τους, του αφιέρωσαν μερικές από τις μουσικές τους δημιουργίες.

IMX Eorth Ag. Isidwrou Robiwn 14.5.2022 007

Το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία που ετελέσθησαν στο προαναφερθέν πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο, με συλλειτουργούς του τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Γαβριήλ Εμμανουηλίδη-Καθηγούμενο της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης, τους Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λιάσκο-Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγαίων και Νηλέως και Εφημέριο της Ενορίας Γεν. Θεοτόκου Λίμνης, Νικόλαο Αναστασίου-Εφημέριο της Ενορίας Ροβιών και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, ενώ έψαλλαν θαυμασιώτατα μέλη του Χορού Ιεροψαλτών «Ενήχημα», υπό την διεύθυνση του κ. Σωτηρίου Κουτσούρη.

IMX Eorth Ag. Isidwrou Robiwn 14.5.2022 008

Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο μαρτύριο του Αγίου Ισιδώρου, ενώ εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του και την επικοινωνία του με τους ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν και ζήτησαν την πρεσβεία του Αγίου. Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον εορτάζοντα κτήτορα του Ι. Παρεκκλησίου και Άρχοντα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Ισίδωρο Γαρυφαλλάκη, ο οποίος μετά την Απόλυση, παρέθεσε το καθιερωμένο κέρασμα προς όλους τους εκκλησιασθέντες.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για το Αχλάδι Νηλέως, όπου στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου ετελέσθη η Εξόδιος Ακολουθία της Κηδείας της μητέρας του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης κ. Γεωργίου Τσαπουρνιώτη και αμέσως μετά συνέχισαν για τη Χαλκίδα.

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: 18χρονος συνελήφθη για ναρκωτικά στα Λουτρά Αιδηψού – Του πέρασε χειροπέδες η Γ ΟΠΚΕ

Χωρίς δικηγόρο ο ραπερ thug slime στα δικαστήρια Θήβας – Έκανε προκλητικές χειρονομίες στους δημοσιογράφους

ΕΚΤΑΚΤΟ: “Λαβράκι” για την Β ΟΠΚΕ στην Θήβα – Συνελήφθη στα διόδια ο γνωστός Raper Thug Slime με ναρκωτικά

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα λίγο μετά την Γυμνού με εκτροπή αυτοκινήτου [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις