Ομόφωνο όχι της Ιεράς Συνόδου στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Ομόφωνο όχι της Ιεράς Συνόδου στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Ομόφωνο «όχι» από την Ιεραρχία της Εκκλησίας για τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίαζε από τις 9 το πρωί της Τρίτης (23/1) για το σχετικό νομοσχέδιο και, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Ομόφωνο όχι της Ιεράς Συνόδου στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Στην εισήγησή του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ανέφερε ότι πολιτεία και εκκλησία είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και επισήμανε ότι όποια ζητήματα υπάρχουν λύνονται με νομική ρύθμιση στο σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έφτασε στη Μονή Πετράκη γύρω στις 8:30 το πρωί, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν 76 Μητροπολίτες, ενώ απουσίαζαν οι Μητροπολίτες Κοζάνης, Μυτιλήνης, Ζακύνθου και Ελευθερουπόλεως.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου επρόκειτο να ετοιμαστούν δύο επιστολές, όπου θα αποτυπώνονται οι λόγοι που η Εκκλησία είναι αντίθετη: η πρώτη, προς τους πιστούς, θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς και η δεύτερη θα σταλεί στους βουλευτές.