in

Ωρεών Φιλόθεος: ”Η Αγία Σοφία και τα τρία παιδιά της, έδωσαν μαρτυρία Χριστού σε δύσκολες εποχές” (ΦΩΤΟ)

Ωρεών Φιλόθεος Η Αγία Σοφία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο περικαλέστατο Ιερό Ναό στο Νέο Ψυχικό.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους Εφημερίους Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη, Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου, π. Γεώργιο Χαλιώτη και κληρικούς διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης, αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, στην Αγία Σοφία και τις τρεις θυγατέρες της.

«Ο Χριστός δεν κάλεσε τους Μαθητές και κατ’ επέκταση όλους εμάς να γίνουμε ευτυχείς, δεν μας προσκάλεσε σε μια ζωή ευτυχίας αλλά μας μίλησε για Σταυρό, για οδύνη, για θάνατο. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας καλούμαστε να μαρτυρήσουμε ένα πρόσωπο, τον Θεό τον οποίο πιστεύουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέσατος.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος πρόσθεσε: «Οι Άγιες γυναίκες τις οποίες σήμερα εορτάζουμε αυτό το πρόσωπο μαρτύρησαν. Έδωσαν την μαρτυρία του Χριστού με τον τρόπο της ζωής τους πολύ πριν από τον μαρτυρικό τους θάνατο, γιατί ήταν ένας τρόπος ζωής πιστός στο θέλημα του Θεού. Μαρτύρησαν τον Ιησού Χριστό δια της μαρτυρίας την οποία έδωσαν εφαρμόζοντας στην καθημερινότητα το θέλημα του Θεού».

«Τον να ζήσεις με το θέλημα του Θεού δεν είναι εύκολη κατάσταση. Μερικές φορές πρέπει να δώσεις το αίμα της καρδιάς σου για να παραμείνεις συνεπής σε αυτό που ο Θεός θέλει. Η Αγία Σοφία και τα τρία παιδιά της έδωσαν αυτή τη μαρτυρία σε δύσκολες εποχές, έχοντας να κάνουν με ανθρώπους που ήθελαν διαρκώς να τους απομακρύνουν από το θέλημα του Θεού, κι όμως παρέμειναν συνεπείς» – συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος.

«Μέσα από την άσκηση της αρετής της υπομονής η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της κατόρθωσαν να μείνουν συνεπείς. Κι εμείς καλούμαστε να υπομείνουμε κάθε δυσκολία για την Βασιλεία των Ουρανών. Η υπομονή μας ασκεί στο να μπορούμε να εκπαιδεύουμε τον εγωισμό μας. Ο εγωισμός είναι η πηγή και το αίτιο όλων των αμαρτιών. Η υπομονή είναι εκείνη που μας ασκεί στην ταπείνωση και στην υπέρβαση του εγωισμού» – τόνισε ο κ. Φιλόθεος.

«Εκκλησία σημαίνει να μπορούμε να ανεχόμαστε ο ένας τον άλλον ώστε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Οι Άγιες γυναίκες οι οποίες συναχθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε υπέμειναν και υπέμειναν έως θανάτου γιατί είχαν συγκεκριμένο στόχο και σκοπό, που ήταν η Κοινωνία τους και η ένωσή τους με τον Χριστό δια της Εκκλησίας» – υπογράμμισε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και ευχήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης κ. Γ. Κουμουτσάκο και στον Δήμαρχο κ. Δ. Γαλάνη να έχουν υπομονή στην άσκηση των υψηλών τους καθηκόντων και να αγωνίζονται ώστε να υπηρετούν τον λαό.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πατρική του αγάπη, τον Θεοφ. Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, τους πατέρες για την παρουσία τους στον φετινό εορτασμό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και τους εντιμότατους άρχοντες που παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία.

Πηγή Romfea.gr

δήμος-θηβαίων-κακοκαιρία-ιανος

Κακοκαιρία Ιανός – Δήμος Θηβαίων: Ενημέρωση για τα επικείμενα καιρικά φαινόμενα

δήμος-χαλκιδέων-κακοκαιρία-ιανός

Κακοκαιρία Ιανός – Δήμος Χαλκιδέων: Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας