in ,

Πανηγυρικός ο εορτασμός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού του Θεού, υπό τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19), πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η ιστορική καθέδρα του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Την παραμονή της πανηγύρεως το απόγευμα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος, του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχου Ευβοίας κ. Γεωργίου Κελαϊδίτη, της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρας Σακελλαράκη του Βουλευτού Ευβοίας κ. Αθανασίου Ζεμπίλη, του τ. Βουλευτού και Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων κ.ά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στη σύναξη χριστιανών νέων με το όνομα «Καταφυγή», την οποία είχε ιδρύσει ο Άγιος Δημήτριος και έγινε η αιτία να κατηγορηθεί και να οδηγηθεί στο μαρτύριο, ανέπτυξε πώς οι Άγιοι και η Αγία μας Εκκλησία γίνονται καταφύγια των χριστιανών, όταν εκείνοι προσφεύγουν προς τους Αγίους, με επιθυμία μιμήσεως της εν Χριστώ ζωής τους και προς την Εκκλησία, με ζήλο αγιασμού, αφού μόνο αυτή μπορεί να τον παρέχει στον κόσμο.

Την κυριώνυμη ημέρα του Αγίου Δημητρίου, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 το πρωί, ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο Όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ στην συνέχεια προεξήρχε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος, αναπτύσσοντας τις παρακαταθήκες του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο (Β’ Τιμ. 2, 1-10), ανέλυσε στο εκκλησίασμα την πιστή σύνταξη του Αγίου Δημητρίου με τις ίδιες παρακαταθήκες, κάνοντας αναφορά σε πτυχές του βίου και του μαρτυρίου του.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος συνεχάρη τον π. Ιωάννη για τον εμπνευσμένο λόγο του, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους εθελοντές και το προσωπικό του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, που με την καθοδήγηση του Προϊσταμένου Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου και των συνεφημερίων του Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Πολυκαρπίδη και Αθανασίου Τρίκκα έφεραν εις επιτυχές και αίσιο πέρας και την φετινή πανήγυρη και ευχήθηκε εόρτια προς όλους τους εορτάζοντες και τους προσκυνητές του Ναού, ιδιαιτέρως δε στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτριο Βουρδάνο, τον Διοικητή της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγο Δημήτριο Κωσταρέλο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, που εκπροσώπησαν τις αρχές του τόπου στην Θεία Λειτουργία.

Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm), έψαλλαν εξαιρετικά Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε, οι οποίοι κατένυξαν τις ψυχές των πιστών.

Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΛΦΕΣΗΣ ΜΕ ΑΣΤΑΡΤΗ ένα ανέλπιστο άλμπουμ του ελληνικού ροκ, από το 1981

Ομοσπονδία Εμπορίου Εύβοιας: Συνάντηση με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κο Χρήστο Τριαντόπουλο.