Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας κ. Σεραφείμ στον Άγιο Ιωάννη και Κουστουμάλου – Αλιβερίου

Σεραφιμ Κάρυστος
Το Σαββάτο 15 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη εις  στην ενορία του χωρίου  Αγίου Ιωάννου – Αλιβερίου της γενετείρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου  και συγκεκριμένα στον ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου οπου και  ιερούργησε προεξάρχων της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία με συνιερουργούντα  τον εκ Στύρων  καταγόμενο  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου  κ. Νίκανδρο και τους συλλειτιυργούς ιερείς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Τσιμόγιαννη εφημέριο ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου  και Ιεροκήρυκα της Ιερας Μητροπόλεως τον Πανοσ Αρχιμ  Νεκτάριο Καπενή τους Πρωτοπρ Γεώργιο Χαρίση εφημέριο Κάραβου Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.
Τον θείο λόγο κήρυξε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος εξ αφορμής της σημερινής ευαγγελικής περικοπής αναφέρθηκε διδακτικα μέσω  δια των αποφθεγμάτων της που απορέουν εστιάζοντας τον θείο λόγο του   προς την οικογενειακή  αγάπη και την σχέση  μεταξύ των γονέων και των παιδιων όπως αναφέρει αναλυτικά  η ευαγγελική περικοπή.
Μετά το πέρας της Θεία Ευχαριστίας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  με τον συνιερουργούντα ιεράρχη  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκαδρο προέστησαν των ιερών μνημοσύνων του 6μηνου μνημοσύνου του Λεωνίδα Βογιατζή  κατα σάρκα αδελφού του εφημερίου του ιερού ναού Πρωτοπρ Ευαγγέλλου Βογιατζή και του 40ημέρου μνημοσύνου της αοιδίμου   Βασιλικής Μπαλτά  προμήτορος του π. Ευαγγέλου Βογιατζή δια  των οποίων και ευχήθηκε καταλλήλως  ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών  προς τους οικείους αυτών.
Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Χρήστος Μίχας με τους ιεροψάλτες κ. Δημήτριο Πετρογιάννη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας και τον Αναγνώστη  κ. Αναστάσιο Ρέτσα ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων.
Παρέστησαν μεταξύ των πιστών στην Θεία Λειτουργία ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάννου κ. Δημήτριος Λάμπρου και ο εξ Αθηνών Ιατρός Καρδιολογίας (ΠΝ) κ. Σπυρίδων Παπαϊωάννου.
Την επομένη ημέρα Κυριακή 16 Οκτωβρίου η των Αγίων Πατέρων και της του Σπορέως παραβολής  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον ενοριακό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της ώμορης ενορίας Κουστουμάλου – Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομο Γκέγκε τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο των ενοριών Αγίου Ιωάννου και Κουστουμάλου μετά των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Αποστόλου Μπάκουλη.
Κατα την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε διδακτικά  εξ αφορμής της σημερινής ευαγγελικής περικοπής της παραβολή του σπορέως.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ προέστη ιερού μνημοσύνου ευσεβούς ενορίτισας οπως και ευχήθηκε προς τους οικείους αυτής.
ΣΕΡΑΓΦΙΜ54 ΣΕΡΑΦΙΜ3 ΣΕΡΑΦΙΜ2 ΣΕΡΑΦΙΜ1
Φωτογραφίες Γεώργιος Οντάμπασης Δημήτριος Πετρογιάννης.