Το εκκλησιαστικό γυμνάσιο – λύκειο Λαμίας στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

ekklisiastiko 9

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος όδευσε προς την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ Λίμνης, όπου υποδέχθηκε, μαζί με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Γαβριήλ Εμαννουιλίδη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον Αρχιμ. Ηρωδίωνα Ρίζο-Διευθυντή του Οικοτροφείου, τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, τους καθηγητές, τις καθηγήτριες και τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνάσιου-Λυκείου Λαμίας «Ο ΟΣΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ Ο ΑΓΑΘΩΝΙΤΗΣ».

Άμα τη εισόδω τους εις το καθολικό της Ιεράς Μονής, προσκύνησαν την τίμια κάρα του Οσίου Δαυίδ, την εικόνα του Οσίου Ιακώβου και λείψανα αγίων που φυλάσσονται στη Ιερά Μονή. Οι μαθητές έψαλλαν δέηση προς τους Αγίους και Προστάτες της Ιεράς Μονής, καθώς και τα τροπάρια των αγίων της Εκκλησιαστικής Σχολής, Αγίου Στυλιανού, Αγίας Αικατερίνης και Οσίου Βησσαρίωνος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, μετά το πέρας της δεήσεως, καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και στην Ιερά Μονή, τον Σεβασμιώτατο, τους μαθητές και τους συνοδούς τους. Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος αντιφώνησε και ευχαρίστησε για την υποδοχή και την φιλοξενία. Στο τέλος ο Ηγούμενος της Ι. Μονής μίλησε για την ιστορία του μοναστηρίου και τους βίους των Αγίων του. Μετά το πέρας της επισκέψεως έλαβαν όλοι ευλογίες και κεράσματα από το πάντοτε φιλόξενο μοναστήρι.

Εν συνεχεία, οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, προσκύνησαν τον Άγιο και εκεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τους ομίλησε περί του ιερού προσκυνήματος, του βίου του αγίου και για τα θαύματα του.

Μετά ξεναγήθηκαν στο νέο Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Ιερού Προσκυνήματος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.

Ακολούθησε γεύμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος προς όλους στον ξενώνα του Προσκυνήματος και κατόπιν όλοι αναχώρησαν για την πόλη της Χαλκίδας όπου συνέχισαν όλοι μαζί την εκδρομή τους.

ekklisiastiko 1

ekklisiastiko

ekklisiastiko 11

ekklisiastiko 10

ekklisiastiko 9

ekklisiastiko 8

ekklisiastiko 7

ekklisiastiko 6

ekklisiastiko 5

ekklisiastiko 4

ekklisiastiko 3

ekklisiastiko 2

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ