Μάκης Βορίδης: Νέο σύστημα αξιολόγησης για δημοσίους υπαλλήλους – Έρχονται μπόνους παραγωγικότητας

Το νέο “καθεστώς” αξιολόγησης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023.

ΒΟΡΙΔΗΣ EVIATHEMA

Στην παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη νέα αξιολόγηση στο δημόσιο προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει έλθει σε δημόσια διαβούλευση από τις 10 Μαΐου.

Η διαδικασία αυτή θα τελειώσει στις 24 Μαΐου και αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφισθεί εντός του Ιουνίου 2022.

ΣΟΚ στη Δροσιά: 50χρονος «άνοιξε» με πέτρες το κεφάλι του 73χονου θείου του

Tι προβλέπει το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και τα μπόνους

Το νέο «καθεστώς” αξιολόγησης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Βασική αλλαγή είναι η κατάργηση της βαθμολογίας για τους υπαλλήλους. Βαθμολογία θα μπαίνει πλέον μόνο στους προϊστάμενους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε ο ΥΠΕΣ κ. Βορίδης και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού, κα Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη έρχεται στο δημόσιο:

«Τα έως σήμερα συστήματα αξιολογήσεων εφαρμόστηκαν μεν αλλά ήταν αναποτελεσματικά» τόνισε ο κ. Βορίδης προβάλλοντας μάλιστα ποσοστιαίους δείκτες σύμφωνα με τους οποίους το 97% των υπαλλήλων έχει κρίνει εαυτόν ως άριστο και μόλις το 0,16 % έχουν λάβει κακή βαθμολογία.

«Το επιδιωκόμενο είναι βρούμε τις δεξιότητες του καθένα και όχι να τους τιμωρήσουμε» εξήγησε ενώ μεταξύ των άλλων, θα καθιερωθεί ο θεσμός του συμβούλου, του επόπτη των αξιολογήσεων στα υπουργεία. Όσον δε για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται περαιτέρω εξειδίκευση ώστε να καταβληθεί εντός του 2022 καθώς έχει ήδη προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό.

Μεγάλο βάρος δίδεται από το υπουργείο στους υπηρετούντες στο Ταμείο Ανάκαμψης που καλούνται να «τρέξουν» τα προγράμματα ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις