25η Μαρτίου: Στην δημοσιότητα σπάνιο βουβό φιλμ του 1962 από την παρέλαση στην Χαλκίδα – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέλαση Χαλκίδα 1962

Βρισκόμαστε στη Χαλκίδα, την πρωτεύουσα και τον κύριο λιμένα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το φιλμ από το Αρχείο του  Δ. Κιριμλίδη ανοίγει με ένα γενικό πλάνο του λιμανιού στολισμένο καθώς και αμέτρητο κόσμο που βρίσκεται εκεί. Ο κινηματογραφιστής εστιάζει σε μια παρέα καλοντυμένων αντρών κι έπειτα στους στολισμούς για την 25η Μαρτίου, την Εθνική Εορτή της Ελλάδας, κατά την οποία τιμάται ο Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Βλέπουμε πλάνα από την παρέλαση, με ένα σχολείο με μεγαλύτερα παιδιά φορώντας τις ειδικές σχολικές μπλε στολές, ενώ ακολουθούν μικρά παιδάκια και μια ομάδα νεαρών αγοριών με τρεις νέους να προπορεύονται κρατώντας τύμπανα. Η παρέλαση συνεχίζεται με κορίτσια και αγόρια ντυμένα με παραδοσιακές στολές.

Ακολουθούν ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών με κάθε σχολείο να έχει τη δική του ενδυμασία καθώς και μικρά προσκοπάκια. Τον φακό κλέβει μια ομάδα σχολείου που έχει μασκότ ένα σκύλο και κρατάει στο στόμα του μια σημαία. Σειρά έχουν τα οχήματα, με μοτοποδήλατα, τζιπ, φορτηγά, τανκ και πυροσβεστικά.

Το φιλμ κλείνει με την παρέλαση στρατιωτικών καθώς και την μπάντα με τον μαέστρο που προπορεύεται να δίνει το ρυθμό.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η εξομολόγηση του Ευβοιώτη ηθοποιού Γιώργου Μπένου: Μιλά για το bullying που δέχθηκε μικρός και την σειρά Maestro [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ερέτρια: Τρεις συλλήψεις ανηλίκων για την έκρηξη στο γυμνάσιο την ώρα της εκδήλωσης

Ρωσίδα κατάσκοπος “Μαρία Τσάλα”: Το έγγραφο – απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στο αίτημα του Δημοτολογίου Κύμης – Αλιβερίου για την εγγραφή της

Εύβοια: Πανικός στο γυμνάσιο Ερέτριας μετά από έκρηξη την ώρα της γιορτής του σχολείου [ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Σταθμευμένο όχημα λαμπάδιασε στην Νέα Αρτάκη [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]