,
Είδηση για: #

2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας: « Erasmus Days 2022 – Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Erasmus+ »

15 Οκτωβρίου 2022, 10:02 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Σε μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων η Ημερίδα Διάχυσης αποτελεσμάτων, μέσα από τη συμμετοχή τoυ 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας στις Erasmus Days 2022, για τα προγράμματα με κωδικό αριθμό έγκρισης και τίτλο:
⦁ “2019-1-EL01-KA102-062333”: «Ενεργειακή Απόδοση κτιρίων: Μια συνολική προσέγγιση για κατάρτιση δεξιοτήτων μαθητευομένων προς εκπλήρωση Ευρωπαϊκών οδηγιών».
⦁ “2020-1-EL01-KA102-078336”: «Καινοτομία και Κατάρτιση: Εκπαίδευση πάνω σε καινοτόμες πρακτικές που οδηγούν σε σύγχρονες επαγγελματικές διεξόδους στην αγορά εργασίας»

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης τονίστηκε ο ρόλος των προγραμμάτων Erasmus+, στην εξέλιξη των μαθητών μας, στη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και τη μαθητεία, αλλά και στο ευρωπαϊκό προφίλ που έχει αποκτήσει πλέον το σχολείο μας.

Για το 2ο ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας, η υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus +, αποτελεί για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό «Το διαβατήριο για την ανταλλαγή γνώσεων και τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών οριζόντων».

Ως ομιλητές συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Πίσχινας, Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας και ο κ. Ιωάννης Τρακαντζίδης υπεύθυνος σχεδιασμού, οργάνωσης & υλοποίησης Προγραμμάτων Erasmus+.

Οι υποδιευθυντές του σχολείου κα Αικατερίνη Στούπα και κ.Γεώργιος Χαλιούλιας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, Σωτηρία Ιωαννίδου και Ιωάννη Τρακαντζίδη, παρουσίασαν μία περίληψη των αποτελεσμάτων και των στόχων των 4 ροών κινητικότητας που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2021-22 μέσω των οποίων μετακινήθηκαν σε Ισπανία και Γερμανία 50 μαθητές και 9 εκπαιδευτικοί. Ανέλυσαν τις εμπειρίες που αποκόμισαν σε Άαχεν και Βαρκελώνη καθώς και τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την υλοποίησή τους.

Οι μαθητές ανέφεραν τις καινοτομίες από το χώρο της αυτοκίνησης στο Άαχεν, περιέγραψαν τις δεξιότητες που απέκτησαν και τις επαγγελματικές προοπτικές που τους προσφέρθηκαν, μέσα από την τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις της ειδικότητάς τους, καθώς απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες εργαζόμενοι καθημερινά στα πλαίσια της Μαθητείας σε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Βαρκελώνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε το εκπαιδευτικό, το πολιτιστικό και το ψυχαγωγικό σκέλος των κινητικοτήτων και προβλήθηκαν βίντεο που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές που συμμετείχαν, με στιγμιότυπα από όλες τις ημέρες εφαρμογής των προγραμμάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε απονομή στους μαθητές των:

⦁ Πιστοποιητικών Κινητικότητας Europass.
⦁ Βεβαιώσεων Συμμετοχής από τους φορείς υποδοχής Moveu Professional Services S.L. και CG Beratung und Ausbildung
⦁ Βεβαιώσεων Μαθητείας για την καθημερινή απασχόλησή τους στις επιχειρήσεις.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί, Αντώνιος Χαλικόπουλος, Δανάη Σουλιώτη και Ιωάννης Τρακαντζίδης.

Τα προγράμματα Erasmus+, χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που αποτελεί τον Εθνικό Φορέα Διαχείρισης.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.