Είδηση για: #,#

Σε 4 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε υπάλληλος του δήμου Κύμης Αλιβερίου για υπεξαίρεση και πλαστογραφία

30 Μαρτίου 2023, 4:28 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης καταδίκασε το τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας υπάλληλο του δήμου Κύμης Αλιβερίου ο οποίος κατηγορούνταν για υπεξαίρεση ποσού 33 χιλιάδων ευρώ πλαστογραφώντας διπλότυπες αποδείξεις είσπραξης δημοτικών τελών

Το 2017 δυο υπάλληλοι του δήμου Κύμης Αλιβερίου κατήγγειλαν στον Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά ότι διαπίστωσαν πως υπάρχουν πλαστές αποδείξεις εξόφλησης πολιτών επειδή ένας πολίτης προσέφυγε στο δήμο επιδεικνύοντας μια απόδειξη πληρωμής η οποία δεν υπήρχε μέσα στο σύστημα του δήμου .

Ο κ Μπουραντάς προχώρησε σε άμεσες ενέργειες όπως, διάεταξε Ε.Δ.Ε. , απέσπασε σε άλλη υπηρεσία τον υπάλληλο των εσόδων , έστειλε το θέμα στον εισαγγελέα Χαλκίδας και ζήτησε να γίνει έλεγχος από οικονομικό Επιθεωρητή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο εν λόγω υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας έχοντας τη δυνατότητα να μπαίνει στο σύστημα του δήμου Κύμης Αλιβερίου έπαιρνε αποδείξεις εξόφλησης πολιτών με το ίδιο πρωτόκολλο πλαστογραφούσε πιστά την απόδειξη έβαζε την σφραγίδα του δήμου, άλλαζε το ποσό και το όνομα του πολίτη και εισέπραττε ο ίδιος ποσά για οφειλόμενα τέλη προς τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Μετά από αρκετές αναβολές η υπόθεση έφθασε χθες στο ακροατήριο. Ο Κατηγορούμενος ζήτησε και άλλη αναβολή  υποστηρίζοντας ότι έχει καταβάλει δεκαπέντε χιλιάδες ευρω στα ταμεία του δήμου και θα δώσει και τα υπόλοιπα από τις 33 χιλιάδες ευρώ συνολικά που κατηγορούνταν ότι υπεξαίρεσε.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημα αναβολής και κατέθεσαν η προϊσταμένη της Οικονομικής υπηρεσίας Κατερίνα Παναγιώτου ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς και επαγγελματίας από τη Κύμη ο οποίος πλήρωσε τον κατηγορούμενο ενώ ακόμα οφείλει στο δήμο γιατί τα χρήματα δεν είχαν κατατεθεί στο ταμείο αλλά τα υπεξαίρεσε ο υπάλληλος

Ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανοιωμένος, παραδέχτηκε τις πράξεις του και είπε ότι ότι σκόπευε να επιστρέψει τα χρήματα στο ταμείο του δήμου.

Η ποινή έχει αναστολή μέχρι την εκδίκαση από το Εφετείο προκειμένου όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου Ευγενία Πατρώνη στον Κατηγορούμενο «θέλουμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να επιστρέψετε και το υπόλοιπο ποσό στον δήμο Κύμης Αλιβερίου».

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Φωτιά στην Χιλιαδού – Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα: 41χρονη λήστεψε και χτύπησε ηλικιωμένη στην μέση του δρόμου

Διάρρηξη σε καφέ στα Ψαχνά Ευβοίας τα ξημερώματα – Η κάμερα έπιασε τον δράστη την ώρα που άδειαζε την ταμειακή μηχανή [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Ερέτρια: Άτομα ρίχνουν βαρελότα έξω από σπίτι – Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα της έκρηξης

Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που ασυνείδητος οδηγός παραβιάζει κόκκινο φανάρι στο κέντρο της Χαλκίδας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ερέτρια: Τρεις συλλήψεις ανηλίκων για την έκρηξη στο γυμνάσιο την ώρα της εκδήλωσης

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.