in

Χαμός στην Πολύκροτη δίκη του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά: Ζήτησε αποβολή των δικηγόρων του δήμου για να «λάμψει η αλήθεια» -Διακοπή της δίκης για τις 18 Νοεμβρίου 2022

Ο «Καθαρός» Θωμάς που επιζητεί την απονομή δικαιοσύνης ζήτησε αποβολή των δικηγόρων του δήμου για να «λάμψει η αλήθεια» -Με τη γνωστή τακτική της αποβολής των δικηγόρων που έχει κάνει πολλές φορές η πλευρά του πρώην δημάρχου κωλυσιεργεί για ακόμα μια φορά την πρόοδο της δίκης ( όλο το ρεπορτάζ από την πολύκροτη δίκη μόνο στο eviathema)

Θωμάς Μπουραντάς

Χωρίς καλά- καλά να ξεκινήσει διεκόπη η πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Θωμά , πολιτικούς του συνεργάτες και υπαλλήλους του δήμου  που μετά από πολλές αναβολές ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου του 2022 για απιστία κατά του δημοσίου βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας ( Αριθ. 69/2018)

Στην ουσία βέβαια δεν έχει ξεκινήσει ακόμα διότι στο στάδιο της έκθεσης αντιρρήσεων οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την  εξαίρεση των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής υποστηρίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει σωστή υποστήριξη κατηγορίας.

Στην επεισοδιακή πρώτη ημέρα επρόκειτο να καταθέσει ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς ενώ πριν από εκείνον κλήθηκε για κατάθεση ο Οικονομικός Επιθεωρητής Αναστάσιος Τσοπανίδης ο οποίος είχε συντάξει το πόρισμα σύμφωνα με το οποίο ασκήθηκε η δίωξη από τις δικαστικές αρχές.

Οι  δικηγόροι των κατηγορουμένων (Χειρδάρης –Φακής- Ψαράκης κλπ)με μια φωνή προσπάθησαν να εμφανίσουν τον μάρτυρα Τσοπανίδη ως άνθρωπο που μεροληπτεί υπέρ του Δήμου επειδή το χαρτί του καρδιολόγου με το οποίο ζητούσε απαλλαγή από την παρουσία του στο δικαστήριο το έστειλε στο δήμο Κύμης Αλιβερίου και όχι στην εισαγγελία.

Φυσικά είναι γνωστό ότι ο κ Θωμάς στο ίδιο δικαστήριο την προηγούμενη φορά που είχε αναβληθεί και δημιουργήθηκε θέμα με παράνομο παρκάρισμα του είχε μέσα στο αυτοκίνητό του έναν πρόεδρο κοινότητας μάρτυρα στην επίμαχη δίκη (τον κ Κωτσή από τους Ανδρωνιάνους) ενώ καθόταν σε παρακείμενες καφετέριες με άλλους μάρτυρες της δίκης γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του

Όμως στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων οι δικηγόροι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και κάθε επιχείρημα ουσιαστικό ή ανούσιο..

Μάλιστα το αίτημα ενός εκ των δικηγόρων να αναφέρει ρητά ο πρόεδρος του Εφετείου κ Κοντογιάννης να μην υπάρξει καμία επαφή του μάρτυρα Τσοπανίδη με ανθρώπους του δήμου αντιμετωπίστηκε ως μαύρο χιούμορ από την πλευρά του καταθέσαντος (το αίτημα).

Αντιφάσεις για την ανάγκη κατάθεσης του Κυρίου Τσοπανίδη

Οι δικηγόροι του κυρίου θωμά και των υπολοίπων κατηγορουμένων προσπάθησαν εμφανώς από τη μια μεριά να πλήξουν την αξιοπιστία του Οικονομικού Επιθεωρητή παρουσιάζοντας τον ως τεχνικό σύμβουλο (έτσι ακριβώς το διατύπωσαν ) του δήμου και όχι αμερόληπτο κριτή της ελληνικής πολιτείας ενώ από την άλλη έθεσαν ως επιτακτική ανάγκη την καταθεσή του στο δικαστήριο..

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκ των δικηγόρων εκ Πειραιώς που ζητούσε επιτακτικά την παρουσία Τσοπανίδη στη δίκη Θωμά ήταν το ίδιο πρόσωπο που σε προγενέστερο δικαστήριο με κατηγορούμενο τον γιατρό Ντόβολη ως εκπρόσωπο του νομικού προσώπου πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ζήτησε και πέτυχε την εξαίρεση Τσοπανίδη επικαλούμενος το νόμο περί ανακριτικών αρχών και μαρτύρων.

Άρα είναι εμφανές πως στην προκειμένη περίπτωση ήταν ίσως έμμεση προσπάθεια της υπεράσπισης  να οδηγήσει τη δίκη σε νέα αναβολή (ελλείψεως σημαντικού μάρτυρα)για κρείσσονες αποδείξεις  για την πορεία της δίκης

Ένα λεωφορείο Μάρτυρες από την πλευρά του Θωμά

Εν συνεχεία η πλευρά Θωμά κατέθεσε 46 ονόματα Μαρτύρων υπεράσπισης εκτός από τους ήδη 35 μάρτυρες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και οι περισσότεροι από αυτούς είχαν καταθέσει στον οικονομικό επιθεωρητή.
Πρόκειται για δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς προέδρους από την παράταξη του κυρίου Θωμά και για υπαλλήλους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου φίλα προσκείμενους στον κατηγορούμενο πρώην δήμαρχο.

Χαμός στην Πολύκροτη δίκη του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά

Χαμός στην Πολύκροτη δίκη του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά

Χαμός στην Πολύκροτη δίκη του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά

 

Αναγνώστηκαν τα ονόματα τους και εξ αυτών μόνο τέσσερις είπαν παρών .

Από την πλευρά των δικηγόρων του δήμου Νικόλαου Ζέρβα και Δημήτρη Ανδρέου εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις αν όλοι αυτοί οι μάρτυρες δηλώθηκαν με τη θέληση τους και ζητήθηκε να παραστούν στο δικαστήριο για να το βεβαιώσουν ή να μην θεωρηθούν σε αυτό το στάδιο ης δίκης ως μάρτυρες.

Πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών ήταν να γίνουν δεκτοί και η δίκη προχώρησε στο στάδιο των αντιρρήσεων

Προετοιμασμένοι οι δικηγόροι του δήμου Κύμης Αλιβερίου για τις αντιρρήσεις της υπεράσπισης

Τόσο ο Κύριος Νίκος Ζέρβας όσο και ο Δημήτρης Ανδρέου εμφανίστηκαν προετοιμασμένοι για την τακτική της υπεράσπισης η οποία πλέον είναι γνωστή και παρουσιάζεται σε κάθε δική μεταξύ των δυο πλευρών

Έτσι κατατέθηκαν στην έδρα αποφάσεις συλλογικών οργάνων , αποτελέσματα εκλογών και άλλα έγγραφα που πιστοποιούσαν την ορθότητα της στήριξης κατηγορίας αλάα εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως και ενώπιον του δικαστηρίου ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς ως νόμιμος εκπρόσωπος του δήμου Κύμης Αλιβερίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Α βάθμιας Χρήστος Σαμαράς και Β βάθμιας Κώστας Δημάς προς υποστήριξη της κατηγορίας και οικονομικής βλάβης του Δήμου και των νομικών του προσώπων

Εξάλλου ήδη κατά τη χθεσινή διαδικασία ο Δικηγόρος των Αθηνών κ Παναγιώτης Περάκκης είχε δηλώσει πως επειδή σήμερα θα απουσίαζε αν ετίθετο θέμα εξαίρεσης της πολιτικής αγωγής θα ήθελε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

Έτσι το δικαστήριο διέκοψε και αποφάσισε να συνεδριάσει ξανά στις 18 Νοεμβρίου του 2022 προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα συμμετέχουν οι δικηγόροι του δήμου ή θα αποκλειστούν από τη διαδικασία

Είναι πάντως ντροπή για μια τέτοια δίκη, ο κ Θωμάς που διατυμπανίζει την αθωότητα του να επιζητεί τον αποκλεισμό των δικηγόρων του δήμου από τη διαδικασία. Αν ήταν σίγουρος για την αθωότητα του δεν θα έπρεπε να φοβάται ούτε τους δικηγόρους της άλλης πλευρά ούτε την ομαλή εξέλιξη μια δίκαιας δίκης. Προκύπτει λοιπόν πως αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που αν και κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα ο κ Θωμάς έλεγε ότι δεν θα ζητήσει αυτή τη φορά νέα αναβολή.. Είχε σχεδιάσει πολύ καλά με τους δικηγόρους του να πάει σε μια δίκη χωρίς δικηγόρους από την άλλη πλευρά.

Μένει να δούμε αν οι Εφέτες της Εύβοιας θα το δεχτούν και εάν αντί για δίκη  απονομής δικαιοσύνης και συνθήκες δίκαιης δίκης …οδηγηθούμε σε δίκη παρωδία!

33χρονος Βιασμός Κολωνός 12χρονη

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στη φυλακή ο 33χρονος

Σοφία Νικολάου Κάρυστος

Στην Κάρυστο και στους «Φιλίππους» η Σοφία Νικολάου