Επιστολή της δημοσιογράφου Αγγελικής Κουγιάνου για το απαράδεκτο σχόλιο περί εγκυμοσύνης της, του πρώην δημάρχου Κύμης Δημήτρη Θωμά

7 Μαρτίου 2023, 4:04 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Αλιβέρι

Επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να αναγνωστεί στο δημοτικό συμβούλιο έστειλε η δημοσιογράφος Αγγελική Κουγιάνου , αναφερόμενη στο απαράδεκτο σχόλιο που έκανε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για την εγκυμοσύνη της σε σχέση με την εργασία της στο δήμο ο πρωην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δυο εβδομάδες περίπου, ο κ Θωμάς προκάλεσε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία δεν πήγε η πλειοψηφία εξαιτίας ενός υπηρεσιακού ζητήματος ενός εργαζόμενου που ήθελε να κάνει μετάταξη από το Δήμο Ερέτριας στο δήμο Κύμης Αλιβερίου..

Επρόκειτο για μια συνεδρίαση παρωδία όπως επίσης και η απόφαση που προέκυψε σύμφωνα με την οποία το δημοτικό συμβούλιο υποχρέωνε το δήμαρχο να προχωρήσει στη μετάταξη του υπαλλήλου (!!!!)

Σε εκείνη τη συνεδρίαση ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε και στην συνεργάτιδα του δημάρχου δημοσιογράφο Αγγελική Κουγιάννου λέγοντας ότι μόλις προσελήφθη στο δήμο έμεινε έγκυος(!!!)

Ο κ Θωμάς δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται φραστικά κατά συνεργατών του δημάρχου οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο είναι μετακλητοί υπάλληλοι που συμβουλεύουν το δήμαρχο επί διαφόρων θεμάτων.

Ο Κ Θωμάς έχει προκαλέσει αρκετές συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων κάνοντας προσωπικές επιθέσεις στον συνεργάτη του δημάρχου Νίκο Αγγελή για τον οποίο μάλιστα έχει προσφύγει ανεπιτυχώς στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στην επιτροπή του άρθρου 152.

Έχει προσβάλει δημόσια και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Μαθιουδάκη και έχει αναφερθεί ονομαστικά σε όλους τους συνεργάτες του δημάρχου για τους οποίους είναι αρμόδιος μόνο  ο δήμαρχος και κανείς άλλος.

Η δημοσιογράφος Αγγελική Κουγιάνου, μέλος της ΕΣΗΕΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού με αριστείο αναφέρει στην επιστολή , η οποία έχει σταλεί σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου πριν την σημερινή συνεδρίαση ( 7-3-2023 και ώρα 6:30 μμ) τα εξής:

Μεμεγάλη μου λύπη άκουσα το -τουλάχιστον- ατυχές σχόλιο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρη Θωμά, στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου 2023 για εμένα, ότι «ένα μήνα μετά (σ.σ. από την πρόσληψή μου) έμεινε έγκυος και δεν συμμετέχει στον δήμο».

 Ατυχές γιατί δυστυχώς, εν έτη 2023, αναγκαζόμαστε ακόμα να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην μητρότητα για κάθε εργαζόμενη. Αναρωτιέμαι, σύμφωνα με την λογική του κυρίου Θωμά, τι θα έπρεπε να κάνω; Να μην μείνω έγκυος ή -ακόμα χειρότερα- να τερματίσω την εγκυμοσύνη μου επειδή άρχισα να εργάζομαι στον δήμο; Φυσικά είναι ρητορική η ερώτηση. Ούτε εγώ, ούτε καμία γυναίκα δεν οφείλει να συμπεριλάβει κανέναν από τον επαγγελματικό της χώρο,σε αποφάσεις που σχετίζονται με τον οικογενειακό της προγραμματισμό. Και ευτυχώς, πρόκειται για εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί χρόνια τώρα.

 Όσον δε αφορά στο σχόλιο ότι αφότου έμεινα έγκυος, δεν συμμετείχα στον δήμο, είναι ψευδές και οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια. Εργαζόμουν στον δήμο κανονικά μέχρι τις 17/6 οπότε και άρχισε η άδεια λοχείας μου(η οποία ήταν η μόνη άδεια που πήρα). Η άδεια λοχείας ήταν τέσσερις μήνες (περίπου δύο μήνες πριν την ημερομηνία τοκετού και δύο μήνες μετά). Μέχρι τότε εργαζόμουν κανονικά, τις περισσότερες ημέρες από το σπίτι γιατί ως ευπαθής ομάδα (όπως φαντάζομαι γνωρίζετε ότι θεωρούνται όλες οι εγκυμονούσες), ο νόμος λόγωcovidμου έδινε αυτό το δικαίωμα για να μην κινδυνεύσει η εγκυμοσύνη μου. Και φυσικά ο εργοδότης μου (που είναι ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου) δεν έφερε καμία αντίρρηση. Μάλιστα, μέρος της δουλειάς μου (την υλοποίηση της τουριστικής ιστοσελίδας του δήμου) την παρουσίασα στο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Μαΐου και έλαβα τα εύσημα από τον κ. Θωμά για την παρουσίαση. Οπότε ακόμα αναρωτιέμαι πώς ήμουν εξαφανισμένη από τον δήμο. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Θωμάς δεν είναι ο εργοδότης μου, ούτε έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα εργασίας μου, οπότε καλό θα ήταν να μην κάνει τέτοιες αναφορές δημόσια, χωρίς στοιχεία. 

 Δεν έχω απαντήσει σε κανένα από τα σχόλια που έχουν γίνει κατά καιρούς για την πρόσληψή μου (η οποία να θυμίσω ότι είναι ορισμένου χρόνου, έγινε με αίτησή μου σε προκήρυξη του δήμου και υποθέτω ότι επιλέχθηκα γιατί είχα 16 χρόνια δημοσιογραφική προϋπηρεσία σε μεγάλα ΜΜΕ της Αθήνας, είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2010 και κάτοχος μεταπτυχιακού με αριστείο).Δυστυχώς σε αυτό το σχόλιο όφειλα να απαντήσω γιατί θίγονται βασικά δικαιώματά μου αλλά και η επαγγελματική μου υπόσταση.

 Με χαρά άκουσα, στο τέλος της ίδιας συνεδρίασης, τον κ. Κ.Κέκη να αναγνωρίζει ότι πολλές έγκυες αντιμετωπίζονται με βάρβαρο και ανήθικο τρόπο από τις εργασίες τους. Ελπίζω να ήταν και μια έμμεση απάντηση στο σχόλιο του κ. Θωμά για εμένα.

Μετά τιμής,

Αγγελική Κουγιάννου,

Δημοσιογράφος, ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου

 

doc00989520230307140109 page 0001 1

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ωρωπός – Εικόνες ΣΟΚ: Διασώστες του ΕΚΑΒ πλένουν με λάστιχο σε πιλοτή 70χρονη ΑμεΑ για μη λερώσει το ασθενοφόρο [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στο Βασιλικό – Αυτοκίνητο έφερε τούμπες μετά από κόντρες [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο στην Δροσιά Χαλκίδας – Αναφορές για πολλαπλές εκρήξεις

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανείπωτο οικογενειακό δράμα στο τρένο του θανάτου – Σηκώθηκε να πάει σε άλλο βαγόνι για τουαλέτα και επέζησε, αλλά η γυναίκα του όχι…

Τροχαίο ατύχημα στην Χαλκίδα με τραυματισμό: ΙΧ καρφώθηκε στα φανάρια της Ληλαντίων [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Έσπασε το αυτοκίνητο σε λακκούβα σε δρόμο της Χαλκίδας και έκανε μήνυση στο Δήμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.