Αιδηψός: Ένας προορισμός παντός καιρού στη Βόρεια Εύβοια

aidipsos

Αδιαμφισβήτητα η Αιδηψός αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Βόρεια Εύβοια, κι αυτό κυρίως λόγω των διάσημων λουτρών της. Ωστόσο, η σύγχρονη πόλη δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένας προορισμός παντός καιρού, για όλες τις ηλικίες, που ικανοποιεί και με το παραπάνω τους επισκέπτες της.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός που κατά το παρελθόν έχει προσελκύσει σπουδαίες και διάσημες προσωπικότητες ανάμεσα στις οποίες οι Ουίνστον Τσώρτσιλ, Γκρέτα Γκάρμπο και Μαρία Κάλλας. Η Αιδηψός, λοιπόν, είναι ένα ολοζώντανο μέρος με πολλά νεοκλασικά κτίρια, που αποπνέουν έναν αέρα νοσταλγικό, σύγχρονες επιχειρήσεις, εστιατόρια και ταβέρνες και αξιόλογα ξενοδοχεία που ανεβάζουν τον πήχη ψηλά και αναδεικνύουν την Αιδηψό σε προορισμό παντός καιρού και για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Αιδηψός: Οι ιαματικές πηγές της πόλης που λειτουργούν σαν θέλγητρο

Οι ιαματικές ιδιότητες των θερμών πηγών της Αιδηψού είναι, ήδη, γνωστές από την αρχαιότητα, καθώς υπάρχουν αναφορές σε αυτές στα έργα του Πλούταρχου, του Στράβωνα, του Αριστοτέλη και άλλων.

Στο υδροθεραπευτήριο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ιαματικά λουτρά, τόσο στην εξωτερική όσο και στις εσωτερικές πισίνες και λουτρά, καθώς και να θαυμάσει την αρχαιολογική συλλογή, με ευρήματα από τις ανασκαφές στη γύρω περιοχή.

Οι πηγές της Αιδηψού είναι περισσότερες από 80 και η θερμοκρασία του νερού τους ξεκινάει από περίπου 70 βαθμούς. Από αρχαιολογικά ευρήματα έχει διαπιστωθεί πως ο χώρος από όπου αναβλύζουν τα νερά είχε κινήσει το ενδιαφέρον των πρώτων προϊστορικών ανθρώπων.

Αιδηψός: Το δώρο του Ήφαιστου στην Αθηνά

Σύμφωνα με τη μυθολογία η Αιδηψός αποτέλεσε δώρο του Ηφαίστου στην Αθηνά, για να μείνει πάντα νέα. Η ιστορία λέει ότι ο Ήφαιστος χτύπησε τη γη με το σφυρί του, όταν η θεά Αθηνά του το ζήτησε ως χάρη, προκειμένου να έχει θερμά λουτρά για να μένει πάντα υγιής. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, Ρωμαίοι αυτοκράτορες και στρατηγοί καθιέρωσαν την Αιδηψό σε αγαπημένο τους θέρετρο.

New Project 78 New Project 79 New Project 80

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή newsbeast

Διαβάστε Επίσης

Ελένη Τοπαλούδη: Ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε τραγούδι για την αδικοχαμένη φοιτήτρια (βίντεο)

Ψαχνά: Με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό ενημερωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Γυμνάσιο από την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης

Τροχαίο στο Βασιλικό: Το κράνος του έσωσε την ζωή [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Θανατηφόρο τροχαίο στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις