Αλιβέρι: Με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για ασφαλή κολύμβηση με επίδειξη παροχής πρώτων

ομιλος2

Ως «δώρο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου την πρωτοβουλία του Σπύρου Πνευματικού, βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ να διοργανωθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 στην παραλία Ανθούπολης ενημερωτική εκδήλωση για ασφαλή κολύμβηση με επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών από εκπαιδευτή-ναυαγοσώστη.

Μάλιστα, με την ευκαιρία της διοργάνωσης ευχαρίστησαν τον βουλευτή, γιατί συνέβαλε στο να γίνει πραγματικότητα ένας αγώνας και ένα όραμα δεκαετιών για την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλιβερίου μετά και την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο κ. Πνευματικός συνεχάρη με τη σειρά του τα στελέχη του Ομίλου για τη συνεχή προσπάθειά τους να διατηρήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες τα αθλήματα του υγρού στίβου σε ένα υψηλό επίπεδο στην περιοχή, εκφράζοντας, παράλληλα, την πεποίθηση, ότι στο μέλλον το έργο τους θα διευκολυνθεί με τη λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου.

Όπως τόνισε: «είναι σημαντικό να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με το νερό περισσότερο δε αφού ζούμε σε μία χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα και η σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά και κυρίως γονείς με μερικές βασικές αρχές για να μπορούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να αποτρέψουν ένα μοιραίο γεγονός. Θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι μόνο στην πρώτη φάση μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια και είναι χρήσιμο να έχουμε την κατάλληλη ενημέρωση για τους κινδύνους και τα βασικά βήματα διάσωσης από πνιγμό, όπως και τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα παιδιά ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης ενός ατυχήματος. Θέλω ξανά να σάς συγχαρώ όλους και τον Ναυτικό Όμιλο, τα παιδιά και τους γονείς που έχουν το σθένος και το κουράγιο να έρχονται κάθε μέρα και να κάνουν αυτή τη διαδικασία, γιατί ο αθλητισμός και ειδικά ο αθλητισμός του υγρού στίβου είναι εξαιρετικός και κρατά μία υγιή ζωή σε βάθος χρόνου».

Στη συνέχεια, μετά την παρουσίαση που έγινε στα παιδιά και τους γονείς που την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, ο βουλευτής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αλιβερίου, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λειτουργικές παρεμβάσεις, οι οποίες πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν για την καλύτερη λειτουργία του Ομίλου και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

ομιλος4 ομιλος3 ομιλος1