ΑΛΙΒΕΡΙ – Νίκος Μαστροκώστας: Ενημέρωση για το Νερό στην περιοχή Αλιβερίου και Ακτής Νηρέως

27 Ιουνίου 2024, 10:55 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
ΑΛΙΒΕΡΙ - Νίκος Μαστροκώστας: Ενημέρωση για το Νερό στην περιοχή Αλιβερίου και Ακτής Νηρέως

Ανακοίνωση εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαστροκώστας, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την κατάσταση που υπάρχει σχετικά με την ύδρευση στην περιοχή του Αλιβερίου και της Ακτής Νηρέως.

Η ανακοίνωση:

Μετά μετά τον περσινό καλοκαίρι που υπήρχαν προβλήματα νερού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος όπως και στο Δήμο μας και τον χειμώνα που πέρασε με τις ελάχιστες βροχοπτώσεις τα προβλήματα λειψυδρίας να μεγαλώνουν και να γίνονται αισθητά η ΔΕΥΑ έκανε διάφορες ενέργειες για εξεύρεση περισσότερων υδάτων.

Για τη την περιοχή Αλιβερίου και Ακτή Νηρέως το χειμώνα έγιναν καθαρισμοί και μικροί εκβάθυνση των γεωτρήσεων στην περιοχή του Λογγου τοποθετήθηκαν νέες αντλίες σε ποιο μεγάλο βάθος δίνοντας περισσότερα κυβικά από πέρυσι.

Με την έναρξη του καλοκαιριού τα ύδατα κατέβηκαν περισσότερο και χρειάστηκε ανάγκη για περισσότερο νέο νερό στην δεξαμενή .

Πριν δύο χρόνια γνωρίζοντας την ύπαρξη γεώτρησης σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο και τον διευθυντή κάνει αίτημα η ΔΕΥΑ στον Διευθυντή του εργοστασίου της ΔΕΗ Άης Αλιβερίου και γίνεται παραχώρηση για χρήση της συγκεκριμένης γεώτρησης που έδινε νερό στο καταθλιπτικό αγωγό του Αλιβερίου για να ενισχύσει το δίκτυο.

Επειδή φέτος τα προβλήματα φάνηκαν την αρχή δυσοίωνα και επειδή τυχαίνει το συνεργείο το οποίο ηγούμαι να συντηρεί και τις γεωτρήσεις του εργοστασίου και γνωρίζω τις δυνατότητές τους αφού το συζήτησα με Δήμαρχο μας και μου λέει συγκεκριμένα ( πρέπει να γίνει χτες ) ζήτησα από το Διευθυντή να αλλάξουμε αντλία με μεγαλύτερη γιατι το νερό που θα μπορεί να παρέχει η συγκεκριμένη γεώτρηση είναι περισσότερο .

Ο Διευθυντής αφού του εξήγησα το πρόβλημα έλλειψης νερού ενέκρινε την αντικατάσταση .

Αφού υπολογίσαμε τι αντλία θέλουμε για να πηγαίνει το νερό στη δεξαμενή του Αλιβερίου Έγινε παραγγελία νέας αντλίας , καινούργιες σωλήνες, καλώδια , νέο ηλεκτρολογικό πίνακα ο οποίος κατασκευάστηκε από το συνεργείο ηλεκτρολογική συντήρησης και τοποθετήθηκε η αντλία μέσα στον καύσωνα από το συνεργείο του εργοστασίου και μπήκε σε λειτουργία την προηγούμενη εβδομάδα.

Για να πάει γρήγορα το νερό στη δεξαμενή και να μην καθυστερήσουμε με κατασκευή νέου δικτύου , επειδή ξέρουμε τα δίχτυα νερού της ΔΕΗ ενεργοποιήσαμε το παλιό δίκτυο 2,5 χιλιομέτρων αφού φτιάχτηκαν 5-6 βλάβες ( τις οποίες είχαμε υπολογίσει ότι θα γίνουν ) το οποίο έστελνε νερό κοντά στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΚΑ και με σωλήνα περίπου 100 μέτρων(αφού καθαρίστηκε το δίκτυο δύο μέρες και το νερό καθαρό ) συνδέθηκε στην γραμμή η οποία πάει στη δεξαμενή του Αλιβερίου που τροφοδοτεί την Ακτή Νηρέως και τον Κάμπο Αλιβερίου .

Αυτή τη στιγμή πέφτουν 750 κυβικά νερού ημερησίως και το τεστ που έγινε το τριήμερο που πέρασε έδειξε καλά σημάδια ότι είχε νερό παντού.

Έγιναν κάποιες βλάβες σε άλλο δίκτυο για αυτό υπήρξε πρόβλημα τις τελευταίες δύο μέρες , αποκαταστάθηκε και θα ισορροπήσει γρήγορα όλο το δίκτυο.

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω στο Διευθυντή της ΔΕΗ του ΑΗΣ Αλιβερίου Κύριο Δημήτρης Κοτρογιάννης που από την πρώτη στιγμή έσκυψε στο πρόβλημα και δέχτηκε να βοηθήσει όπως βοηθάει σε πολλά θέματα (ευτυχώς που τον έχουμε Διευθυντή ) καθώς και οτι δείχνει κοινωνικό πρόσωπο της η ΔΕΗ .

Να ευχαριστήσω το συνεργείο μου την Μηχανολογική Συντήρησης και το συνεργείο Ηλεκτρολογικής Συντήρησης που μέσα στον καύσωνα προέβη στην τοποθέτηση και λειτουργία της αντλίας καθώς και το συνεργείο της ΔΕΥΑΚΑ που επίσης και οι ίδιοι μέσα στον καύσωνα νυχθημερόν έφτιαξαν τις βλάβες μαζί με εμάς και σύνδεσαν το δίκτυο της ΔΕΗ με το δίκτυο της ΔΕΥΚΑ για να πάει το νερό στο δεξαμενή και να έχει νερό το Αλιβέρι και η περιοχή της Ακτής Νηρέως.

Η ΔΕΥΑΚΑ θα προχωρήσει σε διάνοιξη νέας γεώτρησης η αντι τώρα πήραμε την άδεια δοκιμαστικής γεώτρησης και εξεύρεση νέων νερών για να υπάρχει ασφάλεια για να μην υπάρξει πρόβλημα πάλι .

Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο γενικός διευθυντής, οι υπεύθυνοι ύδρευσης των δημοτικών ενοτήτων και όλο το προσωπικό της ΔΕΥΑΚΑ είναι σε εγρήγορση κανωτας ενέργειες και βρίσκοντας λύσεις για τα προβλήματα νερού.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν γεωτρήσεις και άλλες ενέργειες σε περιοχές οι οποίες και αυτές έχουν πρόβλημα νερού για να λυθούν τα πρόβλημα έλλειψης .

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.