Στα χέρια των Αρχών κατέληξαν δύο αλλοδαποί στην Εύβοια, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προκάλεσαν πυρκαγιά από αμέλεια σε ξηρά χόρτα εντός οικοπέδου. Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2025, σε περιοχή του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, κινητοποιώντας άμεσα τις Αρχές.
Η επιχείρηση σύλληψης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου από κλιμάκιο Αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε στενή συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας. Εκτός από την ποινική δίωξη, στους δύο συλληφθέντες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 3.093,75 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης πυρκαγιών.
Οι έλεγχοι της Πυροσβεστικής είναι σαρωτικοί σε ολόκληρη την επικράτεια, με τις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών να συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8 Αυγούστου, συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα:
- Μία γυναίκα στο Μαρκόπουλο Αττικής, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 5.692€ για φωτιά σε αγροτική έκταση.
- Ένας άνδρας στον Σταμάτη Αττικής, ο οποίος έκαιγε ξηρά χόρτα μέσα σε δασική έκταση.
- Ένας άνδρας στην Έδεσσα Πέλλας, για πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 1.031,25€.
Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική επέβαλε σημαντικά πρόστιμα και για άλλες επικίνδυνες ενέργειες κατά την αντιπυρική περίοδο. Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.968,75€ σε ημεδαπό για χρήση βεγγαλικών, ενώ στη Θεσσαλονίκη, ένας πολίτης κλήθηκε να πληρώσει 1.312,50€ επειδή πέταξε αποτσίγαρο σε οικόπεδο στην περιοχή του Δήμου Δέλτα.
Τα περιστατικά αυτά υπογραμμίζουν την αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των Αρχών και την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας.
- Συμπλοκή ανηλίκων στην παραλία Χαλκίδας το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής
- Μια ξεχωριστή Μεγάλη Τετάρτη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο
- Αναταραχή στη Χαλκίδα: Δύο άγριοι ξυλοδαρμοί μεθυσμένων τη Μεγάλη Πέμπτη
- Επιχείρηση «Spark-Down»: Χιλιάδες κατασχέσεις πυροτεχνικών σε όλη τη χώρα
- Νέα Αρτάκη: Πατέρας ακινητοποίησε νταλικέρη που παρενόχλησε την κόρη του στο γήπεδο












