in

Αναστάτωση στην Κάρυστο – Ξαφνική παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Alpha Bank

Alpha Bank Κάρυστος

Ξαφνική ήταν η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Alpha Bank να παύσουν την λειτουργία του υποκαταστήματος στην Κάρυστο σηκώνοντας θύελλά αντιδράσεων από πολίτες και φορείς.

Ήδη ο Δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος απέστειλε επιστολή δηλώνοντας την έντονη δια αρέσκεια για αυτήν την απόφαση.

Αναστάτωση στην Κάρυστο - Ξαφνική παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Alpha Bank

Αναστάτωση στην Κάρυστο - Ξαφνική παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Alpha Bank

Ενώ επίσης  επιστολή διαμαρτυρίας συνέταξαν και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι για το θέμα αυτό..

Ο Δήμος Καρύστου, με πληθυσμό περίπου 12.000 κατοίκους, βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας και αποτελεί τουριστικό προορισμό, ειδικά τα καλοκαίρια, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να υπερδιπλασιάζεται. Οι δημοτικές ενότητες που περιλαμβάνει είναι της Καρύστου, του Μαρμαρίου, του Καφηρέα και των Στύρων.

Η πρόσβαση γίνεται διά ξηράς μέσω της επαρχιακής οδού Λέπουρα- Κάρυστος, και διά θαλάσσης, μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμανιού του Μαρμαρίου με αυτό της Ραφήνας και του λιμανιού των Στύρων με αυτό της Αγίας Μαρίνας.

Το υποκατάστημα Alpha Bank της περιοχής, το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως εδώ και 33 έτη, εξυπηρετεί γεωγραφικά όλες αυτές τις περιοχές που προαναφέρονται και χιλιάδες κόσμο ανά έτος.

Με ιδιαίτερη λοιπόν ανησυχία, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση κλεισίματος του εν λόγω υποκαταστήματος εν μέσω πανδημίας, και σε μια περίοδο γενικότερης υποβάθμισης της περιοχής, δεδομένων των ελαχίστων πλέον ακτοπλοϊκών δρομολογίων και της κακής ποιότητας του οδικού δικτύου, λαμβανομένου υπόψη ότι τα κοντινότερα υποκαταστήματα Alpha Bank εκτός του Δήμου Καρύστου, είναι αυτό του Αλιβερίου (σε απόσταση 80 χιλιομέτρων) και της Ραφήνας (ακτοπλοϊκή διασύνδεση).

Με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας, περιμένουμε από εσάς να λάβετε υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής αλλά και το γεγονός ότι το κατάστημα αυτό εξυπηρετεί πλήρως τα έξοδά του και έναν μεγάλο αριθμό πελατών, επαγγελματίες, εργαζόμενους, τουρίστες και άτομα τρίτης ηλικίας, που αδυνατούν να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω web banking, πόσω δε μάλλον να ταξιδεύουν με σκοπό την επίσκεψη άλλου υποκαταστήματος Alpha τράπεζας. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το κόστος των μετακινήσεων, το οποίο αποτελεί, εκτός των άλλων, έμμεση υπονόμευση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, εμείς οι περιφερειακοί σύμβουλοι της  Εύβοιας, που εκπροσωπούμε τους συμπολίτες μας και έχοντας εισπράξει την αγωνία και ταυτόχρονα τη διαμαρτυρία τους, σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα την απόφασή σας, βάζοντας τέλος στην περαιτέρω απαξίωση και ταλαιπωρία των συμπολιτών μας στο Δήμο Καρύστου αλλά και στην έκδηλη δυσαρέσκεια όλων των επαγγελματικών κλάδων.

Με εκτίμηση

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε. Εύβοιας.

Άννα Καρύκα

Σταμάτης Γκάβαλης

Γιώργος Πατσιούρας

Ανδρέας Δάβρης

Θεοδώρα Ακριώτου

Δημήτρης Αναγνωστάκης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Βασιλικό Ευβοίας: Κλέφτες έκαναν “Πλιάτσικο” για δεύτερη φορά στο κατάστημα καφέ “Ρίζος” – Βίντεο Ντοκουμέντο την ώρα της διάρρηξης – Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΟΚ – Χαλκίδα Ευβοίας: Γνωστός λογιστής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο γραφείο του

Θρήνος στην Χαλκίδα – 59χρονος Δημοτικός Υπάλληλος πατέρας 4 παιδιών έφυγε από κορονοϊό

Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα στον Κόμβο Αγίου Στεφάνου Μεγάλο μποτιλιάρισμα από και προς τον Κόμβο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Πανικός στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: 4 Τραυματιοφορείς θετικοί στον κορονοϊό – Ο ένας νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Απολογισμός πεπραγμένων  2020 της Αντιπεριφέρειας Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας

Γιάννης Γεροντίτης - Βαγγέλης Κούκουζας

Γιάννης πίνει…Γιάννης Κερνάει – Μέρος 2ο