Ανοικτός πόλεμος για τα σκουπίδια – Εύβοια εναντίον ΦΟΔΣΑ [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Σουλιώτης και υπόλοιποι δήμαρχοι της Στερεάς πάνε να θάψουν την Εύβοια – φωτεινή εξαίρεση ο Δήμαρχος Λαμίας Θ. Καραϊσκος / Κεδίκογλου: «Ο παρανοικός σχεδιασμός του ΦΟΔΣΑ δεν θα περάσει»

ΦΟΣΔΑ3

Ειδική συνεδρίαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων κεντρικής και νότιας Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου στο Δημαρχείο του Δήμου Χαλκιδέων μεταξύ βουλευτών και δημάρχων.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οι βουλευτές Σπύρος Πνευματικός, Θανάσης Ζεμπίλης και Βαγγέλης Αποστόλου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, οι Δήμαρχοι, Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, Ερετρίας Ιωάννης Δημητρόπουλος, Κύμης – Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης και ο εκπρόσωπος του ΠΟΕ ΟΤΑ Δημήτρης Βοριάς.

 

Τα πράγματα έφθασαν πλέον στο απροχώρητο εξαιτίας της αδικαιολόγητης , αμετακίνητης και αισχρής συμπεριφοράς των υπευθύνων του Φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, τον οποίο σιγοντάρουν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδος που θέλουν να εξοντώσουν ηθικά και οικονομικά τους δήμους της Εύβοιας.

Η πρόταση-θέση του υπηρεσιακού παράγοντα του ΦΟΔΣΑ Μπάμπη Τσοκανή (η οποία στηρίζεται από  τους δημάρχους της Στερεάς) να μεταφέρονται μετά το κλείσιμο της χωματερής Χαλκίδας, την 31 Αυγούστου 2022, χιλιόμετρα μακριά από τη Θήβα, είναι μια θέση που έχει απασχολήσει έντονα τους δημάρχους της Εύβοιας με συσκέψεις επί συσκέψεων το τελευταίο διάστημα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η πρόταση του Φορεά Διαχείρησης Απορριμμάτων ήταν να μεταφερθούν τα απορρίμματα της Χαλκίδας στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας και των υπολοίπων δήμων (Κύμης -Αλιβερίου, Διρφύων -Μεσσαπίων, Ερέτριας, Μαντουδίου-Λίμνης -Αγίας Άννας, Ερέτριας και Καρύστου) στην Αμφισσα (!!!!)

Υπήρξαν αντιπροτάσεις από τη Χαλκίδα και τους υπόλοιπους δημάρχους (Μπουραντάς- Ψαθάς κλπ) για εναλλακτικές προτάσεις όπως μια μικρή παράταση ζωής στη Χωματερή Χαλκίδας έως ότου ετοιμαστεί το κύτταρο της Θήβας και δεχτεί τα απορρίμματα κλπ.

Έγιναν συσκέψεις με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη του προέδρους της ΠΕΔ και του προέδρου του Φορέα Δημάρχου Λαμιαίων Θύμιου Καραϊσκου.

Έγινε την περασμένη εβδομάδα μια συνεδρίαση στο ΦΟΔΣΑ με τη Συμμετοχή του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, του δημάρχου Διρφύων -Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά και του υπευθύνου αντιδημάρχου καθαριότητας Χαλκίδας Γιώργου Πάνου αλλά η πλευρά ΦΟΔΣΑ με τη στήριξη των δημάρχων Ταγκαλή, Σουλιώτη και Αναστασίου ήταν αμετακίνητη.

Ουσιαστικά τι ζητάνε;;; Να πηγαίνουν τα σκουπίδια της Χαλκίδας 60 χιλιάδες τόνοι το χρόνο με εφτά φορτηγά συρόμενα ημερησίως στην πολύπαθη και καμένη Βόρεια Εύβοια, από ένα οδικό δίκτυο που είναι επικίνδυνο για τέτοια μεταφορά, και οι υπόλοιποι δήμοι να τα μεταφέρουν στην Άμφισσα που είναι στην άλλη άκρη της Περιφέρειας.(!)

Όλα αυτά λόγω μιας κόντρας που ξεκίνησε ένας υπηρεσιακός παράγοντας του ΦΟΔΣΑ με τη δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τώρα θέλουν να εκθέσουν ένα πολιτικό πρόσωπο αδιαφορούν για όλους τους δήμους και τους πολίτες της Εύβοιας.

Στις προσπάθειες που έκαναν ο Θανάσης Μπουραντάς, με το Γώργο Ψαθά να και τον αντιδήμαρχο καθαριότητος Γιώργο Πάνου να βρεθεί μια λύση , ο μόνος που έδειξε σοβαρή στάση και περιφερειακή συνείδηση ήταν ο Δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος όπου ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ προσπάθησε υπεύθυνα και με σοβαρότητα να συγκεράσει τις διαφωνίες σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά.

Δυστυχώς ανάλογη στάση δεν έδειξε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης που έχει και την ιδιότητα του πρόεδρου της ΠΕΔ.

Και έτσι όλοι σύρονται πίσω από ένα πείσμα ενός υπηρεσιακού παράγοντα με μοναδικό στόχο να εκτεθεί πολιτικά η δήμαρχος Χαλκιδέων.

Οι δήμαρχοι της Στερεάς καλύπτουν τον Μπάμπη Τσοκανή στις προσωπικές του κόντρες και στα παιδιάστικα προσωπικά του πείσματα!!!

Φθάσαμε λοιπόν στην χθεσινή συγκέντρωση στο δημαρχείο Χαλκίδας όπου η πρόταση του ΦΟΔΣΑ για μεταφορά των απορριμμάτων της Χαλκίδας την Ιστιαία και των υπολοίπων δήμων στην Αμφισσα κρίθηκε ως απαράδεκτη οικονομικά, ηθικά και τεχνικά.

ΦΟΣΔΑ13

Όμως η τοποθέτηση του Σίμου Κεδίκογλου ως υπουργού της Κυβέρνησης είχε ιδιαίτερο βάρος και σημασία ..

Ο κ Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι «ο δήθεν σχεδιασμός του ΦΟΔΣΑ είναι κακός, παρανοϊκός και υστερόβουλος» και είπε ότι επικοινώνησε με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και ότι η κυβέρνηση είναι κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετη στην μεταφορά των απορριμμάτων της Χαλκίδας στην πολύπαθη και καμένη Βόρεια Εύβοια.

Αυτό που επίσης προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο ως αίσθηση, είναι ότι πλέον οι δήμοι της Εύβοιας δεν έχουν τίποτε κοινό με τους υπόλοιπους δήμους της Στερεάς ούτε χωράνε σε αυτή την ανώνυμη εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) και πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να αποχωρήσουν με όποιο κόστος!

Δείτε απόσπασμα από την τοποθέτηση του Υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου για το θέμα:

Δείτε απόσπασμα από την τοποθέτηση του Βουλευτή Σπύρου Πνευματικού για το θέμα:

 

Δείτε απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά για το θέμα:

Δείτε απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη για το θέμα:

Δείτε απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά για το θέμα:

ΦΟΣΔΑ1

ΦΟΣΔΑ2

ΦΟΣΔΑ4

ΦΟΣΔΑ5

ΦΟΣΔΑ6

ΦΟΣΔΑ7

ΦΟΣΔΑ8

ΦΟΣΔΑ9

ΦΟΣΔΑ11

ΦΟΣΔΑ12

ΦΟΣΔΑ3

 

ΦΟΣΔΑ14

ΦΟΣΔΑ15

ΦΟΣΔΑ16

ΦΟΣΔΑ17

ΦΟΣΔΑ19

ΦΟΣΔΑ20