Απάντηση Μπουραντά σε Καρτελιά για δήθεν εκβιασμούς – “Η Λαϊκή συσπείρωση «ένιψε τας χείρας της» και απείχε από το δημοτικό συμβούλιο”

Θανάσης Μπουραντάς - Κώστας Καρτελιάς

Απάντηση σε δημοσίευμα Τοπικής Εφημερίδας έδωσε ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, για δήθεν εκβιασμούς του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Καρτελιά ο οποίος δήλωσε ότι εκβιάστηκε για να πάει να ψηφίσει σε δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των δικηγόρων υπεράσπησης του Δήμου στην υπόθεση Θωμά.

Αθωώθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς για κατηγορίες περί πλαστογραφίας – Νίκος Αγγελής: “Κατέπεσε στο δικαστήριο η σκευωρία Μάγειρα-Θωμά κατά του Θανάση Μπουραντά”

Ολόκληρη η απάντηση του Δημάρχου:

Το δημοσίευμα της Εφημερίδας έχει τον τίτλο «Ωμός εκβιασμός για την ψήφο του» και αναφέρεται σε καταγγελία του δημοτικού συμβούλου κ. Καρτελιά.

Το θέμα για το οποίο δημιουργήθηκε ένταση ήταν η ανάγκη υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου, από το Δημοτικό συμβούλιο, με τον ορισμό δικηγόρων κατά την εκδίκαση στο κακουργιοδικείο, μετά την παραπομπή του Θωμά και άλλων στελεχών, από το συμβούλιο Εφετών της Εύβοιας.

Από την δική μας πλευρά είναι γνωστό πως κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου, μέσα από τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Δεν έχουμε προσωπικό πρόβλημα με κανέναν, αλλά τα συμφέροντα του Δήμου θα τα στηρίξουμε, όποιος και αν είναι απέναντι σε αυτά. Άλλωστε για αυτό το λόγο είμαστε εδώ όλοι οι εκλεγμένοι και αυτό έχουμε υποσχεθεί σε όλους τους δημότες (και ορκιστεί απέναντι στην πολιτεία).

Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όλοι μας. Ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη.

Η προσπάθειά μας ήταν να κάνουμε όλοι το αυτονόητο, να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα συμφέροντα του Δήμου.

Όμως, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του πρώην δημάρχου τάχθηκαν με τα προσωπικά συμφέροντα του Θωμά και όχι του Δήμου.

Οι δύο (2) σύμβουλοι του συνδυασμού «Δήμος για όλους» ψήφισαν και με τα δυο (2) χέρια να μην υπερασπιστούμε με δικηγόρους τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και η Λαϊκή συσπείρωση «ένιψε τας χείρας της» και απείχε από το δημοτικό συμβούλιο.

Επομένως έμεινε μόνο ο Συνδυασμός μας, να κάνει ότι ήταν δυνατόν για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου, ενώ θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί, γιατί αυτή ήταν η υποχρέωσή μας.

Γιατί όμως τέτοια προσπάθεια με αθέμιτα μέσα, όπως έγινε στις αυτοδιοικητικές εκλογές όταν έστησαν σκευωρία εναντίον του δημάρχου και τον διέσυραν σε όλους τους δημότες ως πλαστογράφο;

Στόχος ήταν να εκλεγεί δήμαρχος ο Θωμάς, για να «αθωωθεί» μέσα από τις εκλογές.

Στη σκευωρία Μάγειρα-Θωμά ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου αθωώθηκε, όπως ήταν επόμενο, αλλά η εφημερίδα σας δεν είχε χρόνο και χώρο να το δημοσιεύσει.

Σας διέφυγε επίσης να γράψετε ξεκάθαρα ποιος ήταν ο λόγος του εκβιασμού όπως τον χαρακτηρίζετε. Δεν ενημερώσατε τους αναγνώστες σας ότι ο Θωμάς δεν ήθελε να ορίσει ο δήμος δικηγόρους και για αυτό συνεργάστηκε με τους άλλους συνδυασμούς, ώστε να μην υπάρχει υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και τελικά να ωφεληθεί ο ίδιος.

Όλα αυτά που γίνονται είναι η παραδοχή της ενοχής, χωρίς καμιά αμφιβολία.

Όποιος είναι καθαρός, δεν φοβάται την δικαιοσύνη και δεν καταφεύγει σε σκευωρίες και άλλες απαράδεκτες ενέργειες.

Αν κάποιοι θίχτηκαν , γιατί ορισμένα στελέχη στην προσπάθειά τους, να πείσουν το συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο, να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου-όπως είναι υποχρέωσή του- και ο ίδιος θεωρεί ότι εκβιάστηκε, υπάρχει και η δυνατότητα προσφυγής στην δικαιοσύνη.

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου

Θανάσης Μπουραντάς

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Χαρδαλιάς: Σε αυστηρό «lockdown» η Αχαΐα και η Εύβοια

Βασιλικό Ευβοίας: Ρομά λήστεψαν ηλικιωμένη γυναίκα μπροστά στα μάτια της – 800 ευρώ η λεία των δραστών

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Βασιλικό Ευβοίας – Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με ΙΧ αυτοκίνητο. Τραυματισμός του ενός οδηγού

Χαλκίδα Ευβοίας: Υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών να επαναφέρουν λιπόθυμο άτομο σε στάση λεωφορείου

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο