Απαράδεκτοι οι διοργανωτές της γιορτής του Αγίου Γεωργίου της Σχολής πεζικού Χαλκίδας

ΣΧΟΛΗΠΕΖΙΚΟΥ

Με πρακτικές που προσβάλουν την ιστορία της Σχολής Πεζικού και την πόλη της Χαλκίδας που την φιλοξενεί εδώ και 75 χρόνια, πραγματοποιήθηκε φέτος η γιορτή του Αγίου Γεωργίου με αποκλεισμό μέσων ενημέρωσης από τις εκδηλώσεις της σχολής.

Ποτέ στην ιστορία της γιορτής που γίνεται κάθε χρόνο προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου δεν είχαν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα. Οι διοργανωτές που θα πρέπει να επιδιώκουν την παρουσία των τοπικών μέσων ενημέρωσης για την μετάδοση των εορταστικών εκδηλώσεων δεν επέτρεψαν την παρουσία κάποιων μέσων ενημέρωσης.

Δεν γνωρίζουμε αν σκόπιμα ή εκ παραδρομής δεν εστάλη πρόσκληση σε δημοσιογράφους της Εύβοιας αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχε δεν ήταν προαπαιτούμενο για την είσοδο ενός μέσου ενημέρωσης σε μια δημόσια εκδήλωση την οποία μάλιστα τιμούσε με την παρουσία του ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

To Eviathema πέρασε μέσα στο χώρο της εκδήλωσης αλλά παρατηρήσαμε να μένουν εκτός τοπικά σαϊτ με μακρόχρονη παρουσία και να παραβρίσκονται στις εκδηλώσεις κάποια μπλοκ και δήθεν ιντερνετικοί σταθμοί που αυτοαποκαλούνται τηλεοπτικοί (!!!)

Δυστυχώς οι διοργανωτές της εκδήλωσης έδειξαν ασέβεια και αγένεια στα μέσα ενημέρωσης που προσήλθαν και δεν τους επετράπη η είσοδος αλλά και μια νοοτροπία που προσβάλει το ίδιο το στράτευμα και την ιστορία της σχολής.

Δεν θα μπούμε στη λογική στο ποιοι είχαν προσκληθεί με ποια κριτήρια και τι εκπροσωπούσαν, αλλά στον αποκλεισμό μέσων ενημέρωσης χωρίς λογική και χωρίς καν να ζητηθούν οι δημοσιογραφικές ταυτότητες για να διαπιστωθεί ότι η παρουσία των Μ.Μ.Ε στο χώρο δεν είχε την έννοια του πρωινού περιπάτου ή της βόλτας στο στρατόπεδο αλλά για την ενημέρωση των πολιτών και την με πολλές δυσκολίες εκτέλεση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Από την άλλη οι εκάστοτε διοργανωτές της σχολής πεζικού πρέπει να σέβονται τουλάχιστον τη φιλοξενία της πόλης και να μην λειτουργούν ως ιδιοκτήτες προσωπικής επιχείρησης. Να προσέχουν ποιοι βρίσκονται στην πύλη και με τι κριτήρια αξιολογούν την είσοδο. Η σχολή πεζικού δεν είναι ιδιοκτησία κανενός στρατιωτικού και το στράτευμα υπάρχει για να υπερασπίζεται τους πολίτες και τα δικαιώματα τους μεταξύ των οποίων η ελευθεροτυπία και η ενημέρωση.

Διαβάστε Επίσης

Σοκ στην Καμαριτσα: Τριανταπεντάχρονος εντοπίστηκε νεκρός

Τραγωδία στην Κάρυστο: 69χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο μετά από ανατροπή τρακτερ

Χαλκίδα: Σοβαρό τροχαίο στη Στροφή Τσεκούρα από σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στο Λευκαντί μετά από σύγκρουση μοτοσυκλετών [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις