Αποκαρδιωτικό: Η καταστροφή στις Ροβιές Εύβοιας μέσα από το ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος»

KAMMENA2 EVIATHEMA

Αποκαρδιωτική είναι η φωτογραφία που ανέβασε το πρωί της Δευτέρας η υπηρεσία «Κοπέρνικος» και αποτυπώνει την καταστροφή στις Ροβιές Εύβοιας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία στο συγκεκριμένο χωριό κάηκαν συνολικά 119.870 στρέμματα εκ των οποίων τα 63.100 δάσους. Επίσης, 1.659 άνθρωποι επηρεάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα εγκαταλείποντας ή χάνοντας τα σπίτια τους.

Τέλος 864 κατοικίες επηρεάστηκαν καθώς κάηκαν μερικώς ή ολοσχερώς.

Η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χαρτογράφηση των περιοχών της Αττικής και της Εύβοιας που επλήγησαν από δασική πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου.

Η ενεργοποίηση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το 2021 αποδεικνύεται καταστροφικό για τη χώρα μας, αναφορικά με τις καμένες εκτάσεις καθώς μέχρι την 14η Αυγούστου στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κάηκαν 1.160.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η χώρα μας είναι έτσι στη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε απώλειες, μετά την Ιταλία.

Στην Ιταλία κάηκαν 1.200.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, επιφάνεια περίπου ίση με αυτή σχεδόν ολόκληρης της Ρώμης, της πρωτεύουσας.

Χαλκίδα: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα 16/08 στον Δήμο – Αναλυτικές οδηγίες

Εύβοια: “Καμπάνα” 2000 ευρώ και 7ημέρη αναστολή σε καφέ γιατί δεν είχαν αντισηπτικά στα τραπέζια – Ήπειρος: Το πλήρωσε ακριβά το πανηγύρι πολιτιστικός σύλλογος

Εύβοια: Νεκρός σε τροχαίο 25χρονος μοτοσικλετιστής τα ξημερώματα

Φωτιά στην Εύβοια: Οι κατοίκοι της Αβγαριάς ευχαρίστησαν τους Ουκρανούς πυροσβέστες

Εύβοια: 65χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την θάλασσα στους Αγίους Αποστόλους Αλιβερίου

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι