ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δικαστήρια Χαλκίδας: Αναβλήθηκε η δίκη των δημάρχων για τις παιδικές χαρές

24 Νοεμβρίου 2021, 1:46 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για την αντικατάσταση των ακατάλληλων παιδικών χαρών της Εύβοιας με κατηγορούμενους όλους τους δημάρχους του νομού.

Το έτος 2014 εστάλησαν έγγραφα προς όλους τους δήμους να ξηλωθούν όλες οι παιδικές χαρές που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας με αποτέλεσμα όσοι δήμαρχοι εξελέγησαν εκείνη τη χρονιά να βρεθούν κατηγορούμενοι.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί πολλές φορές με κατηγορούμενους τον τότε δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά, το δήμαρχο Μαντουδίου – Λιμνης Χρήστο Καλυβιώτη, τη δήμαρχο Ιστιαίας Ελένη Ευσταθίου, το δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, το δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιολο και το δήμαρχο Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη.

Ο κύριος Χατζηγιάννακης μάλιστα ως βουλευτής είχε ζητήσει άρση της ασυλίας του προκειμένου να δικαστεί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Σήμερα το πρωί η υπόθεση αναβλήθηκε πάλι στο μονομελές πλειμελειοδικίο Χαλκίδας αλλά για τυπικό λόγο.

Είχαν προσέλθει σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι (πλην Λευτέρη Ραβιόλου) αλλά ο κύριος Χατζηγιάννακης εκτός από την ιδιότητα του βουλευτή έχει και την ιδιότητα του δικηγόρου. Σύμφωνα με το νόμο οι δικηγόροι πρέπει να δικάζονται σε δικαστήρια μια βαθμίδα ανώτερα από των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Το θέμα έθεσε στο δικαστήριο η δικηγόρος του κυρίου Χατζηγιάννακη, Κατερίνα Καλαμακιδη και έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για να εκδικαστεί στο τριμελές Εφετείο.

Πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι πολλοί από τους κατηγορούμενους που είναι και σήμερα δήμαρχοι έχουν προχωρήσει σε συμβάσεις έργων για αρκετές νέες παιδικές χαρές ενώ στο σύνολό τους συμμορφώθηκαν άμεσα και σφράγισαν τις παιδικές χαρές αποξηλώνωντας όσα παιχνίδια ήταν επικίνδυνα. Πολλοί δε από αυτούς βρέθηκαν κατηγορούμενοι παραλαμβάνοντας ακατάλληλες παιδικές χαρές από τους προκατόχους τους.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.