ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Ικανοποιητική η προσέλευση των μαθητών της Γ Λυκείου – Προβλήματα στις μεταφορές μαθητών από τα Χωριά [ΒΙΝΤΕΟ]

ψαχνα

Επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία, μετά την άρση της αναστολής της λειτουργίας τους, οι μαθητές της Γ’ λυκείου.

Την επόμενη εβδομάδα,την Δευτέρα 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου και των γυμνασίων. Οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πιθανώς να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα της πορείας της επιδημίας των επόμενων ημερών.

Μιλώντας στο eviathema.gr, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ψαχνών Κώστας Πετρόπουλος, αναφέρει πως «σε κάθε αίθουσα έχουμε 10 μαθητές το περισσότερο. Κάποιοι δήλωσαν ότι δεν θα παρακολουθήσουν καθώς έχουν άτομο στο οικογενειακό περιβάλλον που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Δήλωσαν ότι θα προσέλθουν 40 μαθητές.

Ενώ πρόσθεσε: “ Σε συνεργασία με τον Δήμο και την Σχολική επιτροπή το σχολείο προετοιμάστηκε και εφοδιάστηκε με απαραίτητο υλικό, όπως μάσκες, αντισηπτικά, τα θρανία αραίωσαν και τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά.

“Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις μετακινήσεις των μαθητών από τα χωριά, καθώς πραγματοποιούνται τακτικά πρωινά δρομολόγια και όχι σχολικά δρομολόγια.” Είπε επίσης ο  Διευθυντής του ΕΠΑΛ Ψαχνών.

Παρόμοια είναι και τα πράγματα στο ΓΕΛ Ψαχνών, προσήλθαν κανονικά οι μαθητές χωρίς προβλήματα, ενώ υπήρξαν αρκετοί που έκαναν την δήλωση λόγω ατόμου σε ευπαθή ομάδα στο οικογενειακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Ταμπουρατζή, διευθυντή του Γενικού Λυκείου Ψαχνών, ο δήμος μερίμνησε ικανοποιητικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση ενώ φρόντισε να προμηθεύσει και εκεί μάσκες και αντισηπτικά.

Οι τάξεις έχουν χωριστεί, με σχετικά μικρούς αριθμούς μαθητών καθώς ο μικρότερος είναι 3 μαθητές ανά τάξη και ο μεγαλύτερος 10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση Αναστολής λειτουργίας της Εταιρίας ΤΕΡΝΑ: Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαντούδι η γενική συνέλευση για το θέμα – Αποκλειστικές δηλώσεις [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα: Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Μήνυμα για τη γιορτή της Μητέρας