ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: Οι θέσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών – Δείτε την λίστα

δαςδς
Κύριο θέμα της επικαιρότητας μετά τον κορονοϊό για τους περισσότερους δήμους της Εύβοιας είναι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. 

Σέρβοι τουρίστες με κορονοϊό στην Αιδηψό – Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας

Το eviathema.gr εξασφάλισε τον πίνακα με όλες τις άδειες που έχουν δοθεί για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου με τα ονόματα των εταιρειών, τον αριθμό των αδειών, την ημερομηνία λήξης και έναρξης, την περιφερειακή ενότητα τοποθέτησης κ.τ.λ.
106990962 299166098117319 8190524826042973408 n
Πρέπει ή δεν πρέπει να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες; Αναλύθηκε πάρα πολύ και στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε για το λόγο αυτό με την παρουσία της Περιφέρειας και βουλευτών αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μόνο που έχουν να περιμένουν πλέον οι πολίτες είναι τα ανταποδοτικά οφέλη όλων αυτών των ανεμογεννητριών στον εν λόγω δήμο και τον κάθε δήμο. Η νομοθεσία επιβάλλει ένα ποσοστό των κερδών των εταιρειών από την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας να καταλήγουν στο δήμο ως ανταπόδοση.
Θα ήταν πολύ σημαντικό για τους απογοητευμένους και δύσπιστους (με το δίκιο τους) πολίτες, από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, να γνωρίζουν πόσα ακριβώς είναι τα χρήματα που παίρνει ο δήμος, μέσα από μία διαδικασία, τι θα κάνει αυτά τα χρήματα και βέβαια αν είναι κάποιος αντιδήμαρχος του Δήμου, ή φορέας ή Διευθυντής υπηρεσίας του Δήμου που ασκεί αυτό τον έλεγχο στις εταιρείες παραγωγής.
Αν εισπράττει αυτά που πρέπει να εισπράττει και αν οι εταιρείες αυτές εκτός από αυτά τα χρήματα που πρέπει να πληρώνουν βάσει νόμου, έχουν και την κοινωνική ευαισθησία ως προς τον τόπο και τους ντόπιους. Το ζήτημα πλέον είναι αν κάνουν τις χορηγίες που οφείλουν και αν πράττουν κοινωνικό έργο στο κομμάτι της εταιρικής τους ευθύνης.
Ελπίζουμε να έχουμε την χαρά σύντομα μετά από τις λίστες αδειοδοτήσεων ανεμογεννητριών να ακολουθήσουν δημοσιεύσεις με ανάλογες λίστες ενημέρωσης για το πώς γίνεται η οικονομική ανταπόδοση. Που. Με ποια κριτήρια και από ποιους.
Ειδήσεις και Νέα από την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι της Εύβοιας 24/7 από το eviathema.gr, την πιο έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα της Εύβοιας.