ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Κορονοϊός – Εύβοια: Καθηγητής Γυμνασίου και δύο αλλοδαποί βρέθηκαν θετικοί στον ΙΟ – Τι ανακοίνωσε ο Γιώργος Ψαθάς

Νέα Εύβοια Κρούσματα Κορονοϊού Ψαχνά

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr Καθηγητής ο οποίος Διδάσκει στα Γυμνάσια Καθενών – Στενής – Μακρυκάπας διαγνώσθηκε με κορονοϊό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Χαλκίδα Ευβοίας: Άναψαν τα αίματα την πρώτη μέρα της Καραντίνας – Ρομά πετούσαν πέτρες και καρέκλες σε αστυνομικούς

Ο Ασθενής είναι κάτοικος Χαλκίδας και μόλις διαγνώσθηκε αμέσως τέθηκε σε 14ήμερη καραντίνα εντός της οικίας του ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες Rapid Test σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων των παραπάνω περιοχών.

Επιπρόσθετα ακόμα δύο αλλοδαποί  ανιχνεύθηκαν με κορονοϊό. Ένας άνδρας κάτοικος Καστέλλας και μια κάτοικος Αγίου Αθανασίου οι οποίοι τέθηκαν σε 14ήμερα καραντίνα στο σπίτι τους. Και οι δύο εργάζονται σε Μεγάλη Επιχείρηση της Περιοχής.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά

Γνωρίζεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και το Τμήμα Υγιεινής της Περιφέρειας, καθηγητής (Κάτοικος Χαλκίδας) που διδάσκει στα Γυμνάσια Καθενών – Μακρυκάπας και Στενής ανιχνεύθηκε θετικός σε test Covid 19.

Στον ασθενούντα εδόθησαν οι απαραίτητες ιατρικές οδηγίες και ετέθη σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Μετά την ενημέρωση για το περιστατικό covid 19  η Δευτ/θμια εκπαίδευση σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Γυμνασίων Καθενών – Μακρυκάπας – Στενής το κέντρο Υγείας Ψαχνών και την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας θα διενεργήσουν Rapid Test σε όλους τους μαθητές και τους Καθηγητές των παραπάνω Γυμνασίων ως ακολούθως:

α. Στο Δημαρχείο Στενής για τους καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Στενής

β. Στο Ιατρείο Μακρυκάπας για καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Μακρυκάπας

γ. Στο Ιατρείο Καθενών για τους καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Καθενών

Η ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής των ελέγχων  θα ανακοινωθεί το συντομότερο στους μαθητές από τους Διευθυντές των αντίστοιχων Γυμνασίων.

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι με ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν θετικά κρούσματα Covid 19, σε δύο αλλαδαπούς (Ένας άνδρας και μια γυναίκα) οι οποίοι εργάζονται σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Ο αλλοδαπός άνδρας είναι κάτοικος Καστέλλας και η αλλοδαπή  γυναίκα κάτοικος Αγίου Αθανασίου. Αμφότεροι έχουν λάβει τις απαραίτητες ιατρικές οδηγίες και έχουν τεθεί σε 14 ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα. Για όλα τα ανωτέρω δε, έχουν ενημερωθεί οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.

Σε συνέχεια των οδηγιών της Κυβέρνησης αλλά και της συνεχιζόμενης έξαρσης κρουσμάτων Covid 19 συνιστούμε και προτρέπουμε τους Δημότες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων να εντατικοποιήσουν την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας για τον Covid 19 και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους. Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και χαλάρωση ούτε στιγμή. Καθήκον αλλά και υποχρέωση όλων μας είναι να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιου και να διαφυλάξουμε την υγεία μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr