,

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ρεπορτάζ στο Δήμο Χαλκιδέων – Πρωτόγνωρη η επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στα σχολεία

11 Μαΐου 2020, 5:55 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Σε γενικές γραμμές και στον Δήμο Χαλκιδέων η προσέλευση των μαθητών της Γ’ Λυκείου διεξήχθη φυσιολογικά και πάντα σύμφωνα με την τήρηση των οδηγιών.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Ικανοποιητική η προσέλευση των μαθητών της Γ Λυκείου – Προβλήματα στις μεταφορές μαθητών από τα Χωριά [ΒΙΝΤΕΟ]

Η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας, Μαρία Ματθαίου όπως δήλωσε αποκλειστικά στο eviathema.gr ανέφερε ότι, είχαν γίνει οι προετοιμασίες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων προμηθεύτηκαν ότι υλικό χρειαζόταν για την προστασία. Παράλληλα έγινε οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης όλες τις προηγούμενες ημέρες. Το 1ο γενικό λύκειο  Χαλκίδας διαθέτει 4 καθαρίστριες. Προσήλθαν 30  από τους 62 μαθητές  της Γ΄ Λυκείου.

Ενώ πρόσθεσε η κα Ματθαίου, ότι θα πρέπει όταν θα είναι περισσότεροι οι μαθητές να πειθαρχήσουν στους κανόνες  και σε αυτό απαραίτητη είναι η συμβολή της οικογένειας…

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 3 τηλεδιασκέψεις με γονείς  των μαθητών κάτι αρκετά σημαντικό καθώς η συζήτηση μαζί τους και οι προτάσεις τους είναι καίριες.

Αποκλειστικά στο eviathema.gr έκανε δηλώσεις και η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων, 68815494 899144703800043 7698745001387229184 nΕλένη Μιντζιφίρη: “Ομαλά κύλησαν τα πράγματα στα σχολεία της β/θμιας Εκπαίδευσης και ειδικά για τη Γ’ Λυκείου. Οι σχολικές μονάδες είναι πλήρως προμηθευμένες με αντισηπτικά και μάσκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ακόμη, οι ευπρεπίστριες ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου, παρούσες ούτως ώστε να μη μένει κανένας κοινόχρηστος χώρος που να μην απολυμαίνεται!”

81481031 2483089398600129 2546224060958769152 oΕπίσης αποκλειστικά στο eviathema.gr μίλησε και ο πρόεδρος του 15μελούς του 1ο ΓΕΛ Χαλκίδας, Γιώργος Ζεμπίλης για την σημερινή επιστροφή των μαθητών ενώ εξέφρασε θετική σκέψη για τις επόμενες ημέρες:

“Σήμερα έγινε η επάνοδος της γ λυκείου στα σχολεία γεγονός που δεν έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από μεριάς των μαθητών ! Γενικά η προσέλευση ήταν χαμηλή ενώ πολλά παιδιά δήλωσαν πως είχαν ευπαθή ομάδα στο οικογενειακό τους περιβάλλον για την απαλλαγή τους από την παρακολούθηση μαθημάτων. Γενικά είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές με τον φόβο της προσωπικής επαφής να κυριαρχεί . Θεωρώ πως η ανταπόκριση των μαθητών της γ λυκείου θα συνεχίσει να είναι χαμηλή και τις επόμενες μέρες αφού έχουμε φτάσει πλέον στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις ενώ μεγάλη δοκιμασία θα είναι η επιστροφή στα θρανία για τις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου κατά την οποία θα φανούν πολλά τόσο για την εξέλιξη του ιού αλλά και για την δυνατότητα τήρησης των μέτρων από τους μαθητές .”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπύρος Πνευματικός: Τι είπε σήμερα για το θέμα της αναστολής λειτουργίας της ΤΕΡΝΑ στην εκπομπή μαζί το πρωί ο Βουλευτής της ΝΔ

Σύλληψη ημεδαπού στην Κύμη Ευβοίας για άσκοπους πυροβολισμούς

ΟΛΝ Ευβοίας: Στο εμπορικό λιμάνι της Χαλκίδας και σε όλα τα τουριστικά αγκυροβόλια της Εύβοιας θα βρείτε τα νέα Pillar παροχής Ρεύματος και Νερού.

 

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.