Αρχηγική εμφάνιση Μπαράκου στο δημοτικό συμβούλιο [βιντεο]

Αποστόμωσε το Θωμά και έδειξε ότι δίκαια προκρίνεται για επικεφαλής

Μπαράκος

Αρχηγική εμφάνιση έκανε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του  Δήμου Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη συνεδρίασης της 7-3-2023 αποδεικνύοντας ότι δικαιολογημένα οι συνάδελφοι του δημοτικοί σύμβουλοι τον πρόκριναν να ηγηθεί του συνδυασμού της Συμπολιτείας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Κ Μπαράκος γνώστης της κατάστασης, αλλά και βασικός  συμμέτοχος της προσπάθειας εξασφάλισης πόρων μέσω προγραμμάτων για έργα στο δήμο, απάντησε σε μια προς μία τις αιτιάσεις του κ Θωμά αποδομώντας τις θέσεις της αντιπολίτευσης.

Ο κ Μπαράκος είπε ότι ο πρώην δήμαρχος από τις κρατικές επιχορηγήσεις (ΣΑΤΑ) από το 2011 έως το 2014 είχε πάρει 3,5 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία χρησιμοποίησε μόνο τις 800 χιλιάδες ευρώ..Από αυτό το ποσό μάλιστα που ήταν κάτω από το ένα τρίτο των χρημάτων που διέθεσε η πολιτεία η τότε δημοτική αρχή τα είχε δώσει με απευθείας αναθέσεις.

Κατέδειξε έτσι την διαφορετική αντίληψη στη διαχείριση δημοσίου χρήματος των δυο δημοτικών αρχών.

Ο κ Μπαράκος καυτηρίασε και το θέμα των χρημάτων της αιολικής ενέργειας καθώς όπως είπε η δημοτική αρχή Θωμά εισέπραξε ένα εκατομμύριο διακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ (1.280.000 ευρώ) και από αυτά τα χρήματα στις κοινότητες που τα δικαιούνταν δεν έγινε ούτε ένα έργο (το ποσό των έργων ήταν μηδέν).

Απάντησε στον πρώην δήμαρχο που μίλησε για αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής λέγοντας «το 2014 ο κ Θωμάς είχε ένα τεχνικό πρόγραμμα τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ (4 εκ ,ευρώ) και η σημερινή δημοτική αρχή έχει τεχνικό πρόγραμμα σαράντα δύο  εκατομμύρια ευρώ (42 εκ ευρώ) και τόνισε «για ποια αναποτελεσματικότητα μιλάει  κ Θωμάς;»

Επίσης κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο ότι επί δώδεκα χρόνια που ήταν υπεύθυνος δεν είχε κάνει τίποτα για το σάπιο δίκτυο νερού της Κύμης ενώ η δημοτική αρχή μελέτησε και ενέταξε έργο 7,5 εκατομμυρίων ευρώ

Και ακόμη τον κατηγόρησε ότι ενώ ήταν στις δυνατότητες  του δήμου δεν άλλαξε το σχέδιο πόλης που προέβλεπε από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Κύμης να περνάει ένας πεζόδρομος.

Συγκεκριμένα του είπε δεν ενδιαφερόσασταν και δεν γνωρίζατε αυτό το θέμα και όχι μόνο  δεν φτιάξατε καλά το γήπεδο αλλά  καταδικάσατε μέσα από το σχέδιο πόλης όλη την Κύμη.

Σημαντικό της προσπάθειας είναι ότι με τα ελάχιστα χρήματα του Δήμου (επειδή δεν υπάρχουν προγράμματα για ασφαλτοστρώσεις) έπεσε άσφαλτος σε χωριά όπως Τα Βίταλα, ο Οξύλιθος και το Μετόχι που είχε να γίνει ασφαλτόστρωση δεκαπέντε χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΟΚ: Φλερτάρει με τις παρανομίες ο Πρόεδρος των Ψαχνών με την συνενοχή του Ψαθά

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στο Βασιλικό – Αυτοκίνητο έφερε τούμπες μετά από κόντρες [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο στην Δροσιά Χαλκίδας – Αναφορές για πολλαπλές εκρήξεις

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανείπωτο οικογενειακό δράμα στο τρένο του θανάτου – Σηκώθηκε να πάει σε άλλο βαγόνι για τουαλέτα και επέζησε, αλλά η γυναίκα του όχι…

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News