,
Είδηση για: #, #

Αθηνά Εσκίογλου: Υποψήφια για μέλος στις εκλογές της ΔΕΕΠ

7 Αυγούστου 2020, 11:09 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Στις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Την υποψηφιότητα της ανακοίνωσε η κα Αθηνά Εσκίογλου Ιατροδικαστικός Ανθρωπολόγος, ως μέλος της ΔΕΕΠ Ευβοίας.

Η κα Εσκίογλου παραχώρησε δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στο eviathema.gr 

“Το μητρώο πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί γέφυρα της κοινωνίας με το κόμμα και ένα μέσο ανανέωσης του κόμματος με καινούργια πρόσωπα. Όλα τα στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για να εκτεθούν ισότιμα στην ψήφο του εκλογικού σώματος, που είναι δίκαιο και αξιόπιστο. Η ιδεολογία της παράταξής μας βασίζεται στην ελευθερία του ατόμου να ορίζει και να διεκδικεί τους σκοπούς του, με στόχο την εδραίωση αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών. Στο επίκεντρο της πολιτικής θεωρίας του κόμματος μας είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου, διατηρώντας το ήθος της ατομικής ευθύνης μας και καλλιεργώντας ταυτόχρονα δημιουργικές σχέσεις μεταξύ των μελών, βασισμένες στην συλλογική και την ατομική τους ταυτότητα.”Είπε η υποψήφια.
Ενώ πρόσθεσε: “Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα μου εμπνέει ενότητα λόγω της ακεραιότητας του χαρακτήρα μου και του σταθερού ενεργητικού ρόλου που διατήρησα ακόμα και σε δύσκολες περιόδους για όλους μας. Έχω προσφέρει αφιλοκερδώς στην κοινωνία την τεχνογνωσία μου προς όφελος του κοινού καλού. Έχω δηλαδή υιοθετήσει στην πράξη την ψυχή της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την διαφύλαξη του κοινωνικού καλού, λειτουργώντας ως φωνή σύμπνοιας, με στόχο την προστασία των πολιτών ιδιαίτερα των αδύναμων και των ευπαθών συμπολιτών μας. Σφυρηλατώ με τις πράξεις μου την αλληλεγγύη που πρέπει να έχει ως παράδειγμα προς μίμηση ο κάθε πολίτης του κράτους μας. Έχω παρέμβει ενεργά σε θέματα που αφορούν την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων ΑΜΕΑ, έχω προτείνει λειτουργικές λύσεις για τα οικονομικά προβλήματα ευπαθών ομάδων, έχω καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας υπερασπιζόμενη την πρόσβαση όλων των πολιτών στην παιδεία εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, έχω υπερασπιστεί και αναδείξει κοινωνικά προβλήματα με ημερίδες για την ενδοοικογενειακή βια, διαδικτυακά σεμινάρια για την πρόληψη σεξουαλικών εγκλημάτων (συμπεριλαμβανομένης της παιδεραστίας) και με διαδικτυακές ομιλίες μου σε άστεγους για την προστασία της υγείας τους εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, προς όφελος όλων των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία είναι μία μεγάλη οικογένεια που ενδιαφέρεται αγκαλιάζει όλους τους πολίτες. Η εξωστρέφεια μου ως ενεργό μέλος φάνηκε αποδεδειγμένα με τις πράξεις μου στις περιφερειακές βουλευτικές και ευρωβουλευτικές εκλογές, όποτε και άγγιξα τις καρδιές των πολιτών, καθώς επικοινώνησα ενεργά το όραμα της Νέα Δημοκρατίας.  Οι εσωκομματικές ισορροπίες μπορούν να διασφαλιστούν όταν οι ΔΕΕΠ του νομού εμπνέει σταθερότητα, εμπιστοσύνη και έχει το κοινό συμφέρον ως αυτοσκοπό των πράξεών τους.
“Για όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά τους προσκαλώ ανοιχτά να διαβάσουν το βιογραφικό μου και την επίσημη σελίδα μου στο Facebook, όπου θα βρουν και τα στοιχεία για την ενεργή δράση μου. Ως πραγματογνώμονας εισαγγελίας πρωτοδικών έχω μία θέση ευθύνης η οποία αποδεικνύει την αξιοπιστία το χαρακτήρα μου και το ανεπτυγμένο αίσθημα ευθύνης που έχω. Όσοι με γνωρίζουν σε προσωπικό επίπεδο ξέρουν ότι, εκτός από γυναίκα, είμαι και μια μητέρα που θα παλέψει σαν λέαινα για το δίκαιο αυτού του τόπου, καθώς θεωρώ την Εύβοια σπίτι μου και τους Ευβοιώτες οικογένεια μου. Από την αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας ως πραγματογνώμονας παρότι είμαι η μοναδική ιατροδικαστικός ανθρωπολόγος στην Ελλάδα και θα μπορούσα να έχω έδρα Αθήνα, θέλοντας να αναδείξω τους επιστήμονες που παράγει ο τόπος μας διατήρησα την έδρα μου στη Χαλκίδα. Πιστεύω ότι η Εύβοια έχει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που θέλουν να αναδειχθεί η αξία τους και θέλω να συνεργαστώ μαζί τους. Πιστεύω ότι ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί.”

 

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.