Αθώοι Μπουραντάς- Στρουμπούλης – Μπαράκος στην μήνυση του Κουμέσου

10 Απριλίου 2024, 5:20 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
minisi Koumesou se Bouranta-barako-stroubouli

Την Τρίτη 9 Απριλίου ολοκληρώθηκε στο Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας η εκδίκαση της μήνυσης που είχε κατατεθεί από τον Δικηγόρο κάτοικο στην Ακτή Νηρέως κ. Κουμέσο Χαράλαμπο εναντίον του τότε Δημάρχου Θαναση Μπουραντά,  και του Διευθυντή της ΔΕΥΑΚΑ κου  Βασίλη Στρουμπούλη, για την έλλειψη νερού την περίοδο 2020-2021, καθώς και του τότε αντιδημάρχου ηλεκτροφωτισμού και σημερινού Δήμαρχου Νίκου Μπαράκου για έλλειψη φωτισμού επί των  οδών της περιοχής στην Ακτή Νηρέως

Συγκεκριμένα το κλητήριο θέσπισμα ανέφερε «την παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων διά παραλείψεως κατ΄ εξακολούθηση» ενω στην μήνυσή του αλλά και στην κατάθεσή του ο κ. Κουμέσος επικαλέστηκε τον ενδεχόμενο δόλο για τους κατηγορούμενους.

Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε στις ενάμιση το πρωί και ολοκληρώθηκε πέραν του ωραρίου στις τέσσερις το μεσημέρι με κατάθεση τριών μαρτύρων κατηγορίας και τριών μαρτύρων υπεράσπισης εργαζομένων της ΔΕΥΑΚΑ η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορούμενων γιατί όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία τα προβλήματα με το νερό στην Ακτή Νηρέως είναι υπαρκτά αλλά δεν προέκυψε αθέμιτη παρακώληση εγκαταστάσεων από τους Κατηγορούμενους πρώην δήμαρχο και διευθυντή της ΔΕΥΑΚΑ ενώ για τον ηλεκτροφωτισμό γίνεται το καλύτερο δυνατό από πλευράς Δήμου.

 Πρόθεση του μηνυτή όπως φάνηκε από την κατάθεση του ήταν να τους καταδικάσει ότι  σκοπίμως του στερούσαν το νερό.

Η μήνυση του κ Κουμέσου όμως  έγινε για έλλειψη νερού στον Νηρέα το διάστημα 2020 -2021 και όχι για το καλοκαίρι του 2023 που τα φαινόμενα λειψυδρίας δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο Νηρέα αλλά και σε όλο το δήμο

Όμως στο δικαστήριο ο κ Κουμέσος και άλλοι δυο μάρτυρες κατηγορίας είπαν ότι το 20-21 έμειναν τέσσερις μήνες χωρίς νερό.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Κώστας Ξύγης (του Βασίλη Στρουμπούλη) Νίκος Ζέρβας και Δημήτρης Ανδρέου (για τον Θ. Μπουρνατά και τον Νίκο Μπαράκο) με εξαιρετική επιχειρηματολογία εξέθεσαν σοβαρά τους μάρτυρες κατηγορίας..

Την ώρα που έλεγαν στο δικαστήριο ότι την περίοδο 20-21 έμειναν τέσσερις μήνες χωρίς νερό –οι δικηγόροι του δήμου και της ΔΕΥΑΚΑ-παρουσίασαν τους λογαριασμούς κατανάλωσης νερού των σπιτιών τους εκείνη της τετραμηνία όπου ο κ Κουμέσος είχε καταναλώσει 100 κυβικά νερό και ο έτερος μάρτυρας κατηγορίας 80.

Καταναλώσεις που είναι υπερβολικές για σπίτια όπου κατοικούν δυο άτομα .

Η δήλωση μάρτυρα ότι το ρολόι κατέγραφε αέρα και όχι νερό αντιμετωπίστηκε ανάλογα από το δικαστήριο.

Ο δε κ Κουμέσος παραδέχτηκε ότι έχει κάποια δέντρα που τα πότιζε αλλά «και τι να έκανα; Να τα άφηνα να ξεραθούν;» ενώ η ΔΕΥΑΚΑ παραχωρεί  νερό μόνο για ύδρευση και όχι για άρδευση.

Μάλιστα εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚΑ είπαν στις καταθέσεις τους ότι υπάρχει και ένας αριθμός δημοτών που δεν σέβεται του συμπολίτες τους και σε περιόδους έλλειψης νερού ποτίζουν τους κήπους τους και χρησιμοποιούν το νερό αλόγιστα, καθως και ότι το δίκτυο του νερού που κατασκεύασε ως προβληματικό ο συνεταιρισμός του Νηρέα παραδόθηκε στην αρμοδιότητα του δήμου το 2019.

Επίσης προέκυψε ότι όταν συμβεί μια βλάβη οι δεξαμενές που βρίσκονται ψηλότερα αργούν να γεμίσουν γιατί η προβληματική κατασκευή τους από τον συνεταιρισμό απαιτεί το γέμισμα πρώτα των χαμηλότερων δεξαμενών.

Αναφορικά με το νέο Δήμαρχο που ήταν κατηγορούμενος για την έλλειψη φωτισμού δόθηκαν στο δικαστήριο συμβάσεις αγοράς λαμπτήρων, καλαθοφόρου οχήματος και κατέθεσε ο αρμόδιος ηλεκτρολόγος ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ο Δήμος κάνει το καλύτερο δυνατόν.

Τελικά απαλλάχθηκαν ομόφωνα και οι τρείς κατηγορούμενοι.

Η παραπληροφόρηση συνεχίστηκε και μετά την αθώωση

Άτομο που ήταν μέσα στα δικαστήρια τηλεφωνούσε σε δημότες και τους έλεγε ότι στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι είπαν ψέματα για την έλλειψη νερού ενώ αυτοί που είπαν ψέματα ήταν οι μάρτυρες κατηγορίας..

Επιχειρήθηκε συσκότιση της αλήθειας εμφανίζοντας ότι η άποψη πως δεν έμεινε τέσσερις μήνες χωρίς νερό ο Νηρέας αφορούσε την περίοδο του καλοκαιριού του 2023 και όχι την περίοδο 20-21 που ήταν στο κατηγορητήριο.

Η γνωστή ιδιοκτήτρια Μπλοκ από το Αλιβερι η οποία ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Δ.Θωμά και στην προεκλογική περίοδο χαρακτήριζε υπόδικο τον υποψήφιο Δήμαρχο Ν.Μπαράκο επειδή ο κ Κουμέσος τον κατηγορούσε ότι δεν του άλλαξε τις λάμπες στο δρόμο του σπιτιού του, συνέχισε να παραπληροφορεί σε πλήρη συνεργασία με τον κ Κουμέσο με τον οποίο μιλούσαν διαρκώς και καθόντουσαν μαζί στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

Κατηγορούμενη η ίδια για συκοφαντική διαφήμιση σε μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον της έφυγε από τα δικαστήρια πριν καν ολοκληρωθεί η δίκη και «ανέβασε» στο μπλοκ της δημοσίευμα για τους κατηγορούμενους Μπουραντά Στρουμπούλη και Μπαράκο μόνο μέχρι το σημείο της κατάθεσης των μαρτύρων κατηγορίας που προσήλθαν στο δικαστήριο λέγοντας ψέματα..

Από τις τέσσερις το μεσημέρι μέχρι τις δώδεκα τη νύχτα υπήρχε μόνο το δημοσίευμα για το ότι δικάζονται ο Μπουραντάς με τον Μπαράκο και τον Στρουμπούλη ενώ είχαν αθωωθεί από τις τέσσερις το απόγευμά.

Στις δώδεκα τη νύχτα ανέβηκε το δημοσίευμα της αθώωσης με ψέματα περί του ότι όλα ήταν καλά σχετικά με το νερό και ότι για την έλλειψη νερού ευθύνονταν οι πισίνες και τα ποτίσματα..

Συνεχίστηκε δηλαδή και μετά την αθώωση η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση ενώ τόσο ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς όσο και ο διευθυντής Της ΔΕΥΑΚΑ Βασίλης Στρουμπούλης που ήταν κατηγορούμενοι για έλλειψη νερού την περίοδο 2020-2021 (και όχι για το καλοκαίρι του 23) παραδέχθηκαν στο δικαστήριο ότι το πρόβλημα του νερού στην Ακτή Νηρέως ήταν υπαρκτό αλλά δεν είχαν δόλο όπως ισχυριζόταν ο Κουμέσος να βλάψουν τους κατοίκους.

Ενώ ο κ Μπαράκος που ήταν κατηγορούμενος για τις λάμπες ως αντιδήμαρχος ηλεκτροφωτισμού παρουσίασε στοιχεία ότι οι λάμπες αλλάζονταν τακτικά.

Μάλιστα στο δικαστήριο τόσο ο Θανάσης Μπουραντάς όσο και ο Νίκος Μπαράκος είπαν ότι εκβιάστηκαν από τον κ Κουμέσο ο οποίος πήγε στο δήμο την περίοδο που γίνονταν ασφαλτοστρώσεις στο Νηρέα και είπε ότι αν δεν φτιάξουν και το δικό του δρόμο θα υποβάλει μήνυση..

Ο δρόμος όμως μπροστά από το σπίτι του κ Κουμέσου δεν περιλαμβάνονταν στην μελέτη γιατί έπρεπε να προηγηθούν οι ασφαλτοστρώσεις στον υπόλοιπο οικισμό 735 χιλιάδων ευρώ οι οποίες και έγιναν ενώ ο δρόμος το σπίτι του κ Κουμέσου που ήταν στην κορυφή του βουνού θα ασφαλτοστρωνόταν σε δεύτερη φάση.

Δυστυχώς αυτή η μήνυση χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον την προεκλογική περίοδο για να μειώσει τους κατηγορούμενους τους οποίους εμφάνισε ως άτομα παραβατικά που ενεργούσαν με δόλο .

Από ανθρώπους που την ίδια περίοδο παρουσίαζαν ως αληθή τα όσα ψευδή κατατατέθηκαν σε σοβαρές δίκες για σοβαρά κακουργήματα!

Στο κενό κατέπεσαν οι καταγγελίες Χ. Κουμέσου
Αθώοι Μπουραντάς- Στρουμπούλης – Μπαράκος στην μήνυση του Κουμέσου 2

Στο κενό κατέπεσαν οι καταγγελίες Χ. Κουμέσου

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.