in

Αλιβέρι: Αθώος ο Γιώργος Κότσαρης σε μήνυση του Δημήτρη Θωμά – Πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι οι μηνύσεις εντυπωσιασμού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας απάλλαξε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Κύμης Αλιβερίου σε μήνυση για δήθεν υποβάθμιση περιβάλλοντος

Αθώος ο Γιώργος Κότσαρης σε μήνυση του Δημήτρη Θωμά

Μια ακόμα μήνυση εκδικητικότητας του πρώην δημάρχου Κύμης Δημήτρη Θωμά κατέπεσε στο κενό όταν σήμερα το πρωί το τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας αθώωσε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Κότσαρη σε μήνυση για δήθεν υποβάθμιση του περιβάλλοντος  που του είχε υποβάλει το 2019 ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς.

Ο κ Θωμάς του οποίου η δίκη για απιστία και οικονομικό έλλειμμα στο δήμο Κύμης Αλιβερίου την περίοδο που ήταν δήμαρχος (2011-2014) έχει ξεκινήσει στο τριμελές κακουργιοδικείο  Χαλκίδας και διεξάγεται αυτές τις μέρες (κατηγορείται για έργα «φαντάσματα» που πληρώθηκαν αλλά δεν εκτελέσθηκαν), ενώ σε δυο εβδομάδες έχουν προσδιορισθεί να εκδικασθούν άλλα δυο κακουργήματα με κατηγορούμενο τον ίδιο (έργα που πληρώθηκαν και δεν έγιναν στην ΔΕΥΑ Κύμης την περίοδο που ήταν δήμαρχος Κύμης (2007-2011) και για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων που αποκόμισε επωφελούμενος της ιδιότητας του… σε μια προσπάθεια να περάσει στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι και η σημερινή δημοτική αρχή διώκεται από τη δικαιοσύνη ξεκίνησε μια βιομηχανία μηνύσεων εναντίον του σημερινού δημάρχου Θανάση Μπουραντά και των αντιδημάρχων της δημοτικής αρχής…

Απαλλαγή δημοτικής αρχής απ’ όλες τις μηνύσεις Θωμά

Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής ήταν η υπόθεση Μάγειρα όπου ένας εργολάβος που κατέθεσε υπεύθυνη δήλωση στο δήμο υποστήριξε με μάρτυρα κατηγορίας τον Θωμά ότι του πλαστογράφησαν την υπογραφή του..

Συκοφαντήθηκε ανελέητα ο σημερινός δήμαρχος ότι ήταν δήθεν πλαστογράφος ξεκίνησε μια προεκλογική εκστρατεία λάσπης στο πρόσωπο του με φυλλάδια, εφημερίδες και πληρωμένα σάιτ που έγραφαν ψέματα κατά του Μπουραντά μέχρι που έγιναν οι εκλογές παραλίγο αυτή η στημένη υπόθεση να κρίνει τις εκλογές και ο Θανάσης Μπουραντάς αθωώθηκε περίτρανα από το δικαστήριο αφού ένα σωρό άνθρωποι ήταν μπροστά όταν ο Μάγειρας πήγε στο δημαρχείο και κατέθεσε αυτή τη δήλωση!

Εκτός όμως από το δήμαρχο Μπουραντά, ο Δημήτρης Θωμάς κατέθεσε πολλές μηνύσεις κατά των Μπαράκου, Σαμαρά, Κότσαρη, εναντίον συνεργάτη του δημάρχου, προϊσταμένης υπηρεσίας του Δήμου σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει στους πολίτες την εντύπωση πως η σημερινή δημοτική αρχή  είναι ότι και η προηγούμενη.

-Ο Μπουραντάς αθωώθηκε από τη μήνυση Θωμά για δήθεν πρόσληψη δικηγόρου στη ΔΕΥΑΚΑ η οποία πρόσληψη δεν έγινε ποτέ…

-Αθωώθηκε για δήθεν άρνηση απάντησης σε στοιχεία που του ζητούσε η αντιπολίτευση, σε μήνυση του θωμά…

– αθωώθηκε στην υπόθεση Μάγειρα (στην οποία εκκρεμεί η δίκη με κατηγορούμενους Μάγειρα και Θωμά για συκοφαντική δυσφήμηση)..

Επίσης αθωώθηκε ο Νίκος Μπαράκος σε μήνυση του Θωμά για υποβάθμιση περιβάλλοντος…

Σήμερα αθωώθηκε και ο Κότσαρης

Και σήμερα αθωώηκε ο Κότσαρης για υπόθεση υποβάθμισης περιβάλλοντος όπου ο Θωμάς υποστήριξε πως δεν μερίμνησε για την περισυλλογή μπάζων και οικιακών απόβλητων στον δρόμο που οδηγεί στην χωματερή..

Επρόκειτο για το δρόμο πριν την χωματερή της Κύμης που η σημερινή δημοτική αρχή αποκατέστησε ενώ επί Θωμά αποτελούσε ντροπή και εστία μόλυνσης, ένα δρόμο όπου πολίτες πήγαιναν τη νύχτα και άδειαζαν μπάζα…

Μάλιστα ενώ είχε κατατεθεί μήνυση από το Θωμά κατά του Κότσαρη, δημοσιευθήκαν φωτογραφίες με συγγενικό πρόσωπο του Δημήτρη Θωμά να αδειάζει παράνομα απορρίμματα με το αυτοκίνητό του σε αυτόν το δρόμο ..

Και άλλη κίνηση αποπροσανατολισμού

Μια ακόμα μήνυση αποπροσανατολισμού πρόκειται να εκδικασθεί σε ένα μήνα στο τριμελές πλημμελειοδικείο την οποία έχει καταθέσει ο Δημήτρης Θωμάς εναντίον Θανάση Μπουραντά Χρήστου Σαμαρά και μιας δημοσιογράφου..

Επρόκειτο για την υπόθεση των χρημάτων της αιολικής ενέργειας που τέσσερις πρόεδροι από τα χωριά του Δύστου (Καλέντζι-Κριεζά- Ζάρκα-Κόσκινα) Κατήγγειλαν στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν έγινε ούτε ένα έργο επί εποχής Θωμά και δεν διατέθηκαν πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ.. Ο κ Θωμάς προσπάθησε να πείσει ότι τα χρήματα είχαν κατασχεθεί χωρίς ωστόσο να καταθέσει επαρκή στοιχεία για το σύνολο των χρημάτων της αιολικής και εν τέλει δεν έκανε μήνυση στους τοπικούς προέδρους αλλά στον Δήμαρχο στον αντιδήμαρχο Διστύων και σε μια δημοσιογράφο..

Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος βέβαια τότε έκανε σφοδρή κριτική στον κ Θωμά αλλά σήμερα κατηγορεί τη δημοτική αρχή..

Άρα θεωρείται δύσκολο να γίνει αυτή η υπόθεση και μάλλον θα ζητηθεί αναβολή από τον μηνυτή ή δεν θα εμφανισθεί καθόλου στο δικαστήριο όπως σήμερα με τον Κότσαρη.

Και μετά απ’ όλα αυτά θέλει να ξανακατέβει…

Ένας πρώην δήμαρχος λοιπόν όπως ο  κ Θωμάς εναντίον του οποίου έχουν συνταχθεί τρία βουλεύματα για σοβαρά αδικήματα απιστίας κατά του δήμου και νομικών του προσώπων  από το 2007 μέχρι το 2014 και για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, έχει καταθέσει σωρεία μηνύσεων κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει δημιουργήσει εντυπώσεις, έχει διασύρει την σημερινή δημοτική αρχή και στις εκδικάσεις των μηνύσεων αυτών ούτε που εμφανίζεται στο ακροατήριο.

Όλα αυτά αποτελούν κατάφορη προσβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα αυτός ο πρώην δήμαρχος που έχει χάσει δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις (τέσσερις μαζί με τις επαναληπτικές εκλογές) διατείνεται ότι θα είναι ξανά υποψήφιος σε μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή εμμονή αποτυχημένου αυτοδιοικητικού που αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία!

Άραγε δεν υπάρχει κανείς άλλος άξιος και ικανός σε ολόκληρο το δήμο Κύμης Αλιβερίου από τον κύριο Θωμά;

Και γιατί δεν περιμένει την ετυμηγορία της δικαιοσύνης για να ξαναδιεκδικήσει το δήμο;

Γιατί σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή δημοκρατία  δεν θα είχε καν δικαίωμα υποψηφιότητας!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε Επίσης

Βρείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Φωτιά στα Ψαχνά

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στα Ψαχνά – Συνεχίζουν την επέμβαση οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής [ΒΙΝΤΕΟ]

Breaking News

Εύβοια: 70χρονος βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα