Αθωώθηκε η Ελένη Στουπή – Αίτημα έφεσης θα καταθέσει στην εισαγγελία ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου

Δικαστήρια Χαλκίδας δίκη

Με μια αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση το τριμελές πλειμελειοδικείο Χαλκίδας αθώωσε την Ελένη Στουπή από τις κατηγορίες της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης αγνοώντας βασικά στοιχεία της δικογραφίας που ήταν ξεκάθαρα όπως οι ένορκες καταθέσεις ενός ζευγαριού από την Αλβανία οι οποίοι τόνισαν ξεκάθαρα πως δεν έχουν εργαστεί στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου (Δείτε εδώ) ούτε γνωρίζουν την κυρία Στουπή αλλά φερόντουσαν ως εργαζόμενοι στο Νομικό Πρόσωπο από το οποίο είχαν πληρωθεί 20 χιλιάδες ευρώ με εντολή της τότε Αντιπροέδρου καθώς και με σωρεία εγγράφων από την οικονομική υπηρεσία του νομικού προσώπου παιδείας – αθλητισμού δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Παρά το ότι η τότε οικονομική υπεύθυνη κ Παπαβρόντου είχε αρνηθεί την πληρωμή αυτών αλλά και άλλων αντίστοιχων τιμολογίων επειδή δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και παρά την κατάθεση του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά ο οποίος έδωσε λεπτομέρειες από τον τρόπο που λειτουργούσε τότε ο δήμος από τις τρείς δικαστές η μία συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για την ενοχή της κατηγορούμενης ενώ οι άλλες δυο δικαστές είχαν αμφιβολίες.

Το δημόσιο ζημιώθηκε, χάθηκαν χρήματα από το δήμο, υπήρχαν πάμπολλα ερωτηματικά αλλά και στοιχεία για την έλλειψη νομιμότητας στην πληρωμή και παρόλα αυτά η κυρία Στουπή κρίθηκε αθώα.

Από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας την οποία το eviathema.gr παρακολούθησε από την αρχή μέχρι το τέλος, η πρόεδρος Ουρανία Καραντζίκη ήταν ιδιαίτερα επικριτική προς τον δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά λες και ήταν αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση και όχι η κυρία Στουπή.

Ο κ Μπουραντάς κατέθετε επι μια ώρα περίπου και πολλές φορές άκουσε από την έδρα να του λένε πως δεν είναι σαφής σε αυτά που λέει. Αντίθετα στον μάρτυρα υπεράσπισης κ Νίκο Κιούση που δεν ήταν καθόλου σαφής σε όσα υποστήριζε δεν έγινε καμία παρατήρηση.

Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι που κατέθεσαν ενόρκως στην ασφάλεια Ρόδου ότι δεν εργάστηκαν ποτέ στον δήμο Κύμης Αλιβερίου, έκαναν κάποιες εργασίες για να πληρωθούν και τί είδους εργασίες ήταν αυτές.

Σεβόμενοι κάθε απόφαση του δικαστηρίου ρωτήσαμε ανθρώπους του δήμου πως κρίνουν το αποτέλεσμα και μας είπαν ότι δεν θέλουν να κρίνουν μια δικαστική απόφαση όμως θα καταθέσουν αίτημα προς την εισαγγελία για να ασκηθεί έφεση.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News