Αθωώθηκε πανηγυρικά ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης  Μπουραντάς

11 Οκτωβρίου 2022, 5:47 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Mια ακόμα δίκη έγινε σήμερα το πρωί στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά και μηνυτή τον πρώην δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά ο οποίος έχει επιδοθεί σε μια βιομηχανία μηνύσεων κατά του σημερινού δημάρχου για λόγους όπως φαίνεται αντεκδίκησης  αφού τον θεωρεί υπεύθυνο για το ότι έχασε τον δήμο και για τις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που του έχει ασκήσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Θωμάς το 2017 είχε κάνει μήνυση στον Θανάση Μπουραντά ως πρόεδρο της ΔΕΥΚΑ και στον αείμνηστο Φώτη Αναστασίου ως αντιπρόεδρο.

Ισχυριζόταν ότι τους ζήτησε στοιχεία από τη ΔΕΥΑΚΑ και δεν του είχαν απαντήσει.

Ωστόσο ο κ Θωμάς ήταν μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚΑ την περίοδο 2014 -2019  όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία δεν πήγαινε στις συνεδριάσεις δηλαδή δεν ενδιαφερόταν να ενημερωθεί παρά μόνο στις δύο πρώτες για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου.

Επίσης ειπώθηκε ότι έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα μηνύσεων κατά του Θανάση Μπουραντά με αστείες κατηγορίες όπως  (πήραν απόφαση να προσλάβουν δικηγόρο –αλλά δεν τον προσέλαβαν, τους ζητήσαμε κάποια πρακτικά και δεν μας απάντησαν κλπ κλπ) ενώ ο ίδιος ο Δημήτρης Θωμάς αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα με τρία βουλεύματα που τον παραπέμπουν για απιστία και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.

Είναι γνωστό ότι ο πρώην δήμαρχος κατηγορήθηκε μετά από καταγγελία τοπικών προέδρων και δημοτικών συμβούλων την περίοδο που ήταν δήμαρχος, την οποία καταγγελία την προώθησε ως όφειλε στην δικαιοσύνη ο Θανάσης Μπουραντάς όταν εξέλεγη δήμαρχος..

Δεν την  έκανε ο ίδιος την καταγγελία αλλα όπως ήταν υποχρεωμένος την μεταβίβασε στον Εισαγγελέα.. Εάν δεν το έκανε αυτό θα βρισκόταν ο ίδιος κατηγορούμενος…

Τότε ο Εισαγγελέας όρισε να γίνουν έλεγχοι από οικονομικούς επιθεωρητές του κράτους οι οποίοι σε πόρισμά τους διαπίστωσαν σωρεία οικονομικών ατασθαλιών επί δημαρχίας Θωμά με  ψεύτικες βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης έργων που δεν έγιαν ποτέ αλλα είχαν πληρωθεί κλπ κλπ. Τεράστια ποσά φαίνεται να λείπουν από τα ταμεία του δήμου.

Ο Δημήτρης Θωμάς δεν στράφηκε νομικά κατά των προέδρων που έλεγαν ότι δεν έγιναν τα έργα στις κοινότητες τους αλλά κατά του Θανάση Μπουραντά..

Την τακτική αυτή έχει ακολουθήσει και σε άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα όταν στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου τέσσερις πρόεδροι είπαν ότι δεν διατέθηκαν τα χρήματα από τις ανεμογεννήτριες που δικαιούνταν  στα χωριά τους  επί θητείας Θωμά αλλά χάθηκαν..

Ο Πρώην δήμαρχος Κύμης δεν έκανε μήνυση σε αυτούς του προέδρους αλλά στον Θανάση Μπουραντά και στον Χρήστο Σαμαρα.

Σήμερα το πρωί ούτε εμφανίστηκε στο δικαστήριο γιατί ήξερε προφανώς ποια θα ήταν η εξέλιξη..

Όταν όμως κατέθετε τη μήνυση όπως και δεκάδες άλλες σε δημοσιεύματα εμφάνιζε ως κατηγορούμενο για απιστία τον Θανάση Μπουραντα…

Ο Σημερινός Δήμαρχος έχει καταθέσει μια και μόνο μήνυση κατά του Θωμά όταν με ψευδή στοιχεία τον εμφάνιζε στις προηγούμενες εκλογές ως πλαστογράφο ενώ ο Δημήτρης Θωμάς έχει καταθέσει δεκάδες μηνύσεις κατά του Θανάση Μπουραντά στις οποίες όπως είναι φυσικό ο Μπουραντάς αθωώνεται ενώ ο Θωμάς για τις δικές τους επιδιώκει αναβολές

Σε μια εβδομάδα (στις 18 Οκτωβρίου ) πρόκειται να εκδικαστεί (έπειτα από συνεχόμενες αναβολές η μεγάλη υπόθεση οικονομικής κακοδιαχείρισης στο δήμο Κύμης Αλιβερίου την περίοδο 2011-2014 με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Θωμά, αντιδημάρχους του και υπαλλήλους του δήμου μέλη επιτροπών παραλαβής έργων. Ο πρώην δήμαρχος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιδιώξει είτε ο ίδιος είτε μέσω κάποιου συγκατηγορούμενου του άλλη μια αναβολή, προκειμένου να κατορθώσει να φτάσει αλώβητος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Δυστυχώς η βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης τον ευνοεί και ενώ τον βαραίνουν σοβαρές κατηγορίες είναι και δημοτικός σύμβουλος αλλά και υποψήφιος στις εκλογικές αναμετρήσεις…

Ίσως κάποια στιγμή και οι Εφέτες της Εύβοιας θα πρέπει να αναλογιστούν το ρόλο  τους απέναντι στη κοινωνία και το τι εκπροσωπούν.

Οι δημότες του δήμου Κύμης Αλιβερίου αλλά και όσοι αυτοδιοικητικοί κατήγγειλαν τα όσα έγιναν έχουν πλέον αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς και να απογοητεύονται.

Μάρτυρες κατηγορίες έχουν αποβιώσει όπως και ένας εκ των εννιά κατηγορουμένων (με τα αδικήματα του να παραγράφονται) ενώ έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την τέλεση των πράξεων και ακόμη δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.