Αθωώθηκε πανηγυρικά ο Θανάσης Μπουραντάς στην μήνυση που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Θωμάς για πρόσληψη δικηγόρου από τη ΔΕΥΑΚΑ

16 Δεκεμβρίου 2021, 2:01 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Αθώοι ομόφωνα κρίθηκαν από το Εφετείο Χαλκίδας Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς και το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας (Δημήτρης Μούντριχας, Κώστας Δημάς, Βασίλης Στρουμπούλης, Βαγγέλης Μπελιάς, Κώστας Μάλιος ) μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς κατηγορώντας τους ότι προσέλαβαν δικηγόρο για την ΔΕΥΑΚΑ χωρίς να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Η μήνυση είχε γίνει παρά το γεγονός ότι η πρόσληψη αυτή δεν είχε γίνει ποτέ και δεν προχώρησε λόγω απόρριψης της απόφασης από την αποκεντρωμένη διοίκηση.. Επρόκειτο μόνο για μια απόφαση, χωρίς πρόσληψη και χωρίς σύμβαση ή πληρωμή της δικηγόρου κ Πριόνα που το διοικητικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να προσλάβει λόγω του φόρτου των υποθέσεων κατά της επιχείρησης και του χάους που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή. Όπως αποδείχτηκε στο δικαστήριο η ΔΕΥΑΚΑ είχε δικαίωμα να προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο στην πρόσληψη γιατί είναι Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Ωστόσο ο κ Θωμάς κατέθεσε μήνυση και ζητούσε την τιμωρία του δημάρχου και των υπολοίπων μελών για απιστία κατά της υπηρεσίας. Με μια εσφαλμένη όπως αποδείχτηκε απόφαση σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε και ο δήμαρχος και όλο το συμβούλιο σε εννιά και επτά μήνες αντίστοιχα. Το κατευθυνόμενο blog kimi-aliveri δημοσιοποίησε την δικαστική απόφαση και έγραφε ότι ο Μπουραντάς καταδικάστηκε για απιστία σε μια προσπάθεια συμψηφισμού των σοβαρότατων κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο πρώην δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς.

Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής: Στις αρχές του 2015 ο αείμνηστος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ Φώτης Αναστασίου δεχόμενος πιέσεις από μεγάλο αριθμό δημοτών που ζητούσαν να πληρωθούν από τη ΔΕΥΑΚΑ για εργασίες και προμήθειες που είχαν προσφέρει καταθέτοντας αγωγές προς την επιχείρηση και ενώ το νέο διοικητικό συμβούλιο δεν είχε παραλάβει στοιχεία από την προηγούμενη διοίκηση , πρότεινε την πρόσληψη μις δικηγόρου προκειμένου να οργανωθεί αυτό το χάος που επικρατούσε , να συγκεντρώσει όλες τις δικαστικές διεκδικήσεις των επαγγελματικών και να οργανωθεί η ΔΕΥΑΚΑ σ αυτό τον τομέα. Η απόφαση που υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο ως πρόεδρο και ψηφίστηκε ομόφωνα από όλο το συμβούλιο πλην του κ Θωμά που δεν είχε πάει έλεγε ότι θα προληφθεί η κα Πριόνα από τη Χαλκίδα.

Εν συνεχεία από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚΑ εστάλη η απόφαση στην αποκεντρωμένη για να κριθεί η νομιμότητά της όπως στέλνονταν όλες οι αποφάσεις. Η αποκεντρωμένη απέρριψε την απόφαση και το Διοικητικό συμβούλιο συμμορφώθηκε σε αυτή την «εντολή» και δεν προχώρησε στην πρόσληψη. Ο Δημήτρης Θωμάς πήγε όμως κάποιους μήνες μετά και κατέθεσε μήνυση στο Δήμαρχο και σε όλο το συμβούλιο για απιστία.

Όπως αποδείχτηκε στο Εφετείο Χαλκίδας το διοικητικό συμβούλιο ακόμα και αν προχωρούσε σε αυτή την πρόσληψη δεν θα ήταν παράνομο γιατί οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου και δεν υπάγονται στις διαδικασίες του δημοσίου. Αποδείχτηκε επίσης ότι δεν υπήρχε ούτε δόλος από τους κατηγορούμενους και ότι ο σκοπός τους ήταν να ωφελήσουν και όχι να βλάψουν την εταιρία ύδρευσης.

Μάταια προσπάθησαν στη δίκη ο Μηνυτής Δημήτρης Θωμάς και ο μάρτυρας κατηγορίας Τάσος Βλάχος (ο οποίος δεν ήταν ούτε μέλος της ΔΕΥΑΚΑ ούτε σχετίζονταν με κάποιο τρόπο με τη διοίκηση της) να καταδικάσουν το δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος.

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ξεκάθαρα και πολύ τεκμηριωμένα την απαλλαγή των κατηγορουμένων και οι τρείς εμπειρότατοι δικαστές Εφέτες τους αθώωσαν ομόφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνυση αυτή έγινε από τον κ Θωμά για μια πρόσληψη που δεν έγινε ποτέ με το επιχείρημα ότι απορρίφθηκε από την αποκεντρωμένη την ώρα που ο κ Θωμάς προχώρησε σε πληρωμές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ δυο μέρες πριν παραδώσει στην νέα δημοτική αρχή τον Αύγουστο του 2014 χρήματα που η επίτροπος είπε ότι κακώς πληρώθηκαν.

Διαβάστε Επίσης:

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.