Αύριο η εικαστική έκθεση «Levante» στην Βόρεια Εύβοια

levante

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η εξέταση των μορφών τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω στην περιοχή, όπως ο αγροτουρισμός, ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός, αλλά και ο ιαματικός τουρισμός, καθώς και γενικότερων θεμάτων όπως είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στέρεας Ελλάδας, τη Μητρόπολη Φθιώτιδας, δήμους, επιμελητήρια, τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής.

Η εικαστική έκθεση «Levante» στην Βόρεια Εύβοια

Επίσης, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, διοργανώνεται από τις 16 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας η έκθεση «Levante» του βενετσιάνου εικονογράφου και γραφίστα Lucio Schiavon.

Μετά από καιρό ο μεσαιωνικός πύργος των Ροβιών ξανανοίγει τις πόρτες του στις 16 Σεπτεμβρίου για μια εμπειρία που θα συνδέσει τις Ροβιές και τη Βόρεια Εύβοια με την αγαπημένη Βενετία και το σήμερα με το μεσαίωνα.

Η έκθεση Levante του βραβευμένου εικονογράφου Lucio Schiavon (ενδεικτικά, International Motion Art Award, βραβείο Interfilm Festival Short Movie, συνεργασίες με φορείς όπως η Biennale di Venezia) η οποία δημιουργήθηκε, πέρσι, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1600 χρόνια από την ίδρυση της Γαληνοτάτης έρχεται στις Ροβιές.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη για πρώτη φορά και ένα καινούργιο έργο εμπνευσμένο από την ιστορική διασύνδεση των δύο περιοχών.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διμερούς προγράμματος πολιτιστικής προβολής Tempo Forte με τη στήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, και ο πυρήνας της έλαβε μορφή στη Βενετία το 2021 με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1600 χρόνια από την ίδρυση της, απεικονίζοντας εμβληματικούς χαρακτήρες της «Γαληνότατης».

Η πρώτη παρουσίασή της έγινε στην Κέρκυρα, ενώ μετά την Βόρεια Εύβοια, η οποία δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές και βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών για τη βιώσιμη ανασυγκρότηση της, θα φιλοξενηθεί στην Καστοριά, την Μονεμβασιά, την Ηγουμενίτσα και την Αθήνα, ώστε να καταδειχθεί η κοινή κληρονομιά Ελλάδας και Βενετίας.