Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης: Με επιτυχία η πρώτη αναβίωση της αυθεντικής μαραθώνιας διαδρομής των 14χλμ [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Η πρώτη ημέρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης ολοκληρώθηκε….

ΜΑΥΡΟ5

Σήμερα Παρασκευή 02/07 είναι η μέρα που ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης έγραψε ιστορία αναβιώνοντας την αυθεντική μαραθώνια διαδρομή των 14χλμ του Σκυλλία και της κορης του Ύδνας, των πρώτων δηλαδή κολυμβητών υπεραποστάσεων που βοηθήσαν τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου, το 480 π.Χ.

Το πρωί λοιπόν της Παρασκευής λίγο μετά τις 07:00 το πρωί έγινε η συνάντηση στην προβλήτα της παραλίας Πευκί ενώ στις 07:20 οι 4 κολυμβητές μεταφέρθηκαν από την προβλήτα της παραλίας Πευκί στο σημείο εκκίνησης της αυθεντικής διαδρομής κολύμβησης open water 14χλμ. «Σκυλλίας & Ύδνα».

Λίγο μετά τις 8  έγινε η εκκίνηση της αυθεντικής διαδρομής κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης 14χλμ. η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι.

Το απόγευμα στις 19:00, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης, τιμώντας την ιστορία του τόπου, πραγματοποίησε συμβολική εκδήλωση στον αρχαίο οικισμό του χωριού Αρτεμισίου, όπου βρίσκεται η Μαυροελιά του Αρτεμισίου ή Ελιά Μαυρομανδήλα.

Πρόκειται για ένα μνημείο της φύσης και της τοπικής ιστορίας, μία από τις παλιότερες ελιές του κόσμου, που έχει χρονολογηθεί άνω των 2.500 ετών. Απονεμήθηκε στους νικητές των διαδρομών των αγώνων συμβολικά από ένα κλαδί της Μαυροελιάς από παιδιά της περιοχής.

Δηλώσεις παραχώρησε ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς μετά το πέρας της συμβολικής απονομής της ελιάς στους αθλητές.

ΜΑΥΡΟ2

ΜΑΥΡΟ7

LOGO1

ΜΑΥΡΟ8

ΜΑΥΡΟ4

ΜΑΥΡΟ5

ΜΑΥΡΟ6

ΜΑΥΡΟ3

ΜΑΥΡΟ1

LOGO2

Βόρεια Εύβοια – Γιώργος Τσαπουρνιώτης για κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών: “Ξεκινάμε σκληρές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε αυτήν την άναρχη απόφαση”

Ηρακλής Ψαχνών: Τέλος εποχής για την ομάδα και επίσημα – Απών ο Ψαθάς από την συνεδρίαση – Γκόγκου: ” Να βάλει ο κ. Ψαθάς τους εργολάβους που συναντιέται στο γραφείο του να βοηθήσουν την ομάδα”

Θλίψη στη Χαλκίδα: Έφυγε από την ζωή ο 60χρονος Δημήτρης Βλάχος

Βόρεια Εύβοια: Στα χέρια της Γ ΟΠΚΕ 35χρονος διακινητής ναρκωτικών

Χαλκίδα: Ανατροπή οχήματος λίγο πριν την Λάμψακο – Σώοι οι επιβάτες [ΦΩΤΟ]

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Χαλκίδα: Σφοδρή η σύγκρουση ΙΧ με μηχανή – 25 λεπτά έκανε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φτάσει στο σημείο[ΦΩΤΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι