Ανάμεσα στις οδούς της Χαλκίδας οι οποίες οι περισσότερες έχουν πάρει το όνομά τους από ιστορικές προσωπικότητες της περιοχής αλλά και γεγονότα υπάρχει μια η οποία θα έλεγε κανείς ότι ξεχωρίζει μιας και έχει πάρει το όνομά της από μια βαθιά έννοια, αυτή της αγάπης.
Όπως αναφέρει ο Απόστολος Πούλιος, στο βιβλίο του, “Η ιστορία του δρόμου σου” για την ομώνυμη οδό, Αγάπη, απογευματινή εσπερινή δέηση της ημέρας του Πάσχα, κήρυγμα της χριστιανικής θρησκευτικής αγάπης, θρησκευτικό συναίσθημα που επενδύει η χρ. θρησκεία
Αγάπη όπως την ανέθρεψε ο Χριστός (αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν)
Της μάνας η αγάπη είναι η πιο μεγάλη και πιο δυνατή.
Αγάπη, φιλία, έρωτας είναι μέρος της ζωής μας, η προτεραιότητά τους είναι προσωπική μας επιλογή.
Αγάπη, ο θάνατος του εγώ.
Αγάπη κατά τους Ηρόδοτο – Αριστοτέλη είναι εκείνη που ενώνει τα στοιχεία νερό, φως αέρα, γη και με τον αιθέρα η γνωστή πεμπτουσία και στοιχειώνει τη δημιουργία της ζωής μας.
Αγάπη προς το Θεό είναι χωρίς ανταμοιβή, όποιος όμως αγαπά, βρίσκει ανταμοιβή κατά Χριστόν.
Αγάπη, το εν δυνάμει γενετήσιο ένστικτο του βιολογικού έρωτα που με τόση διπλωματία παράγει ζωή.
Την αγάπη λένε πως τη βλέπουμε μόνο όταν μας αποχαιρετά.
Αγάπη και μίσος απ’ την ίδια αφετηρία με αμφισβητούμενες παρενέργειες.
Όποιος δεν αγαπάει δεν μπορεί δεν μπορεί και ν ’αγαπηθεί.
Η αγάπη θέλει θυσίες. Η αγάπη ενώνει, η αγάπη δικαιώνει.
Η αγάπη συμπληρώνει τα προσωπικά ελλείμματά μας.
Η αγάπη κρυφά τις καρδιές μας οδηγεί…σου δίνει φτερά, λύπη και χαρά. Που λέει και ο στίχος του τραγουδιού.
Από το ρήμα αγαπώ που προέρχεται η αγάπη αρχίζει με το άλφα και τελειώνει με το ωμέγα περικλείοντας όλα τα γράμματα της ελληνικής. αλφαβήτου δηλαδή όλη την ελληνική. γλώσσα όλα τα συναισθήματα.
Η ακαταμάχητη αδελφική αγάπη της ατρόμητης Αντιγόνης -της τραγωδίας του Σοφοκλή- αυτής της κοσμικής δύναμης που απέρριψε τους ανθρώπινους νόμους του Κρέοντα, μπροστά στους θείους, στους άγραφους και εθιμικούς, έθαψε τον αδελφό της. Από αυτή την τραγωδία προέκυψε η φράση της Αντιγόνης εγώ γεννήθηκα για ν’ αγαπώ, και η γλυκιά ανάμνηση από το γυμνάσιο, Έρωτας ανίκατε μάχαν. ος εν μαλακαίς παρίαις νεανίδος φοιτάς. Που ομολόγησε την μεγάλη της αγάπη για τον Αίμονα. Και ο Χριστός κήρυξε την αγάπη μαζί και ο χριστιανισμός την φιλεύσπλαχνη συμπόνια. Άκουγα την ομιλία ενός κληρικού να μιλάει για την αγάπη γενικά, λέγοντας πως η αγάπη είναι μια συμπεριφορά εκμετάλλευσης, αγαπάς από ανάγκη τον άλλο γιατί τον χρειάζεσαι, και γιαυτό και μόνο τον λες πως τον αγαπάς.
Εδώ θα βρείτε την οδό Αγάπης, στη Χαλκίδα:
Πηγή: Βιβλίο – “Η Ιστορία του Δρόμου σου”, του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ