Χαλκίδα: Ακυρώνεται για φέτος το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής

14 Ιουλίου 2021, 12:17 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ματαιώνεται η διενέργεια της ετήσιας εμποροπανήγυρης της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς χθες, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, αποφασίστηκε ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, η ματαίωση διενέργειας της ετήσιας εμποροπανήγυρης της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθεί η εισήγηση της Δημάρχου:

«Αξιότιμοι συνάδελφοι,
η εμποροπανήγυρη της Χαλκίδας, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτισμικό και ιστορικό γεγονός για τον Δήμο Χαλκιδέων, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες εμπόρους και χιλιάδες επισκέπτες.
Η διοργάνωσή του όμως, γίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τον τόπο μας, καθώς όπως όλοι γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, πανελλαδικά. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που είχαν υποβληθεί στον Δήμο μας από την αρχή του έτους, λόγω της ένταξης μας σε κατηγορία αυξημένου κινδύνου και της μεγάλης ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι δημότες μας, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά ως προς την πραγματοποίηση ή μη της ετήσιας εμποροπανήγυρης της Αγίας Παρασκευής.
Ειδικότερα, αναφέρω ότι ο χώρος της διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης είναι μεν υπαίθριος, αλλά ουσιαστικά ημίκλειστος, λόγω των προκατασκευασμένων παραγκών και των προστατευτικών τεντών, στον οποίο προβλέπεται ότι θα υπάρξει μεγάλος συνωστισμός.
Ως εκ τούτου και επειδή η προστασία της υγείας των πολιτών, προκρίνεται έναντι οποιουδήποτε άλλου πολιτιστικού ή εμπορικού γεγονότος και καθώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού και κατ΄ επέκταση μετάδοσης του κορονοϊού, θα ήθελα με λύπη να εισηγηθώ τη μη πραγματοποίηση της φετινής εμποροπανήγυρης.».

Χαλκίδα: Φωτιά στην υψηλή γέφυρα – Νεαροί έριξαν δυναμιτάκια και “λαμπάδιασε” ο τόπος

Ψαχνά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 33χρονο Γιώργο Τάρλα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αντιεμβολιαστής δηλώνει Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης σε Δήμο της Κεντρικής Εύβοιας – Ανεμβολίαστοι και οι μισοί υπάλληλοι της επιχείρησης

Ψαχνά Ευβοίας: “Έβρεξε” 300αρια το βράδυ του Σαββάτου

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 με εντολή εκκένωσης για το Νιμπορειό [BINTEO]

Πανικός στην Ερέτρια: Έφοδος του ΣΔΟΕ στην Λαϊκή – “Καμπάνα” 1000άρικο για 3 κιλά ντομάτες – “Γυαλιά καρφιά” έκανε τον πάγκο του από την αγανάκτηση ο παραγωγός [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.