in ,

Χαλκίδα: Πραγματοποιήθηκε το αρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή της πολιούχου Αγίας Παρασκευής το πρωί της Δευτέρας

Χαλκίδα αρχιερατικό συλλείτουργο Αγία Παρασκευή

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2020 το πρωί, με τη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, εψάλη ο Όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και εν συνεχεία ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου καί του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος, κάνοντας αναφορά στις περιπτώσεις κακοποίησης και θανάτωσης γυναικών που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη της εποχής μας, ανέπτυξε την ιδιότητα της Αγίας Παρασκευής ως ομολογήτριας, στόματι και καρδία, της Θεότητας και σωτηριώδους αποστολής του Χριστού ενώπιον των ανθρώπων. Χαρακτηριστικό αρετής με εσχατολογικό αντίκρισμα, το οποίο, ωστόσο, είναι δύσκολο ή και θανατηφόρο, όπως απέβη και για την Αγία Παρασκευή, διά του μαρτυρίου επί γης, αλλά και κλειδί αιωνιότητας και αθανασίας.

Χαλκίδα: Πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος έθεσε προς όλους τους ακροατές του αγιοπνευματικού του λόγου τα γεννήματα της άρνησης του Χριστού, τα απότοκα της ομολογίας υπέρ Αυτού και την δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής από τον καθένα του δρόμου που θα ακολουθήσει.

Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς και τους συνοδούς των, την πρώην Πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Ιωάννη Πανταζή και τον εκπρόσωπο της Σχολής Πεζικού Συνταγματάρχη κ. Γεώργιο Γεωργοπάλη για την παρουσία τους, όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως, με προεξάρχοντα τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη.

Τα ιερά Αναλόγια κατά την πανήγυρη διηκόνησαν με έκδηλη συγκίνηση οι Καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος-Πρωτοψάλτης του Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Νέου Προκοπίου και κ. Άγγελος Μαντάς-Διδάκτωρ Φιλολογίας και Πρωτοψάλτης του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, οι οποίοι στα Αναλόγια του Ι. Ναού της πολιούχου της Χαλκίδος έκαναν τα πρώτα τους ιεροψαλτικά βήματα σαράντα πέντε χρόνια πριν, ο επίσης Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Θεόδωρος Κοκορίκος, ο Λαμπαδάριος του Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου κ. Νικόλαος Ενωτιάδης και οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Σιάνος και κ. Νικόλαος Βαβίλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Πανήγυρις της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής καλύφθηκε σε ζωντανή σύνδεση από τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και το διαδικτυακό κανάλι της Ενορίας, ενώ η άρτια διοργάνωση όλων των Εκδηλώσεων, αλλά και η πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των πιστών από την ενσκήψασα πανδημία οφείλεται στην καλή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Πολιούχου, με τις υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΑΠΠΕΧ, του φιλοχρίστου Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των τοπικών και περιφερειακών Μέσων Ενημερώσεως, αλλά και των πολλών εθελοντών, οι οποίοι πρόθυμα συμβάλλουν, έκαστος κατά το μέτρο της δυνάμεώς του, για την επιτυχία της Πανηγύρεως της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής.

Χαλκίδα αρχιερατικό συλλείτουργο Αγία Παρασκευή Χαλκίδα αρχιερατικό συλλείτουργο Αγία Παρασκευή Χαλκίδα αρχιερατικό συλλείτουργο Αγία Παρασκευή Χαλκίδα αρχιερατικό συλλείτουργο Αγία Παρασκευή

Ψαχνά Ευβοίας: Εξονυχιστικός έλεγχος της Ασφάλειας Χαλκίδας στην έδρα του eviathema.gr μετά από κατάπτυστη ανώνυμη επιστολή στο Αρχηγείο της Αστυνομίας

Χαλκίδα: Ασυνείδητη οδηγός πάρκαρε σε χώρο στάθμευσης ΑΜΕΑ – Άμεση επέμβαση της Τροχαίας με αφαίρεση πινακίδων [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: Τροχαίο ατύχημα στην Λιανή Άμμο [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα: Έκλεισε η υψηλή γέφυρα το μεσημέρι της Τρίτης – Διαμαρτυρήθηκαν φορείς και πολίτες για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Εθνικής και Πειραιώς της Βόρειας Εύβοιας [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: “Τον τσίμπησε η ομάδα ΔΙΑΣ” να κλέβει μηχανάκι – Ο έλεγχος έφερε και άλλα…

Εύβοια: Στο αυτόφωρο πρώην Δήμαρχος με την κόρη του

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Αγία Παρασκευή: Γιατί θεωρείται προστάτιδα των ματιών

Άγρια επίθεση έξω από τράπεζα: Του «άνοιξε» το κεφάλι με μαγκούρα