Η Χαλκίδα ταξίδεψε στη Μικρά Ασία της καρδιάς μας

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

New Project 73

Το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρευρέθηκε στο υπαίθριο θέατρο Χαλκίδος «Ορέστης Μακρής», όπου πραγματοποιήθηκε η συγκλονιστική και συγκινητική μουσικοχορευτική εκδήλωση μνήμης των εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο «Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος» και η Ενορία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Χαλκίδος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Στην ωραιότατη περιδιάβαση των ήχων, των χρωμάτων και της αύρας του πολιτισμού της αλησμόνητης Μικράς Ασίας καλωσόρισε τους πολυαρίθμους προσελθόντες η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριακή Βογιατζή, ενώ ξεναγοί ήταν ο κ. Γεώργιος Αγγέλου-Ιστορικός-Δημοσιογράφος και η πρεσβυτέρα κ. Διονυσία Λιάσκου-Χρήστου-Φιλόλογος. Στο δρώμενο, σε σκηνοθεσία της κ. Βίκυς Πεζίρη και στους χορούς συμμετείχαν τα μέλη του Συλλόγου με χοροδιδάσκαλο την κ. Ελισάβετ Γιασεμάκη, υπό τον ήχο της εξαιρετικής ορχήστρας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Κανών», με διευθυντή ορχήστρας: τον κ. Γιώργο Δεμελή, διευθυντή παραγωγής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ειρηναίο Νάκο, ο οποίος μαζί με την κ. Σοφία Μάνου και τον κ. Σταύρο Χαλιαμπάλια, ερμήνευσαν με άριστο τρόπο παραδοσιακά τραγούδια της Μικρασιατικής γης, προκαλώντας την αυθόρμητη συμμετοχή των παρακολουθούντων και αποσπώντας θερμότατα χειροκροτήματα.

Το «παρών» έδωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικοδημος Ευσταθίου, ο διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Πρωτοπρεσβ. Ευάγγελος Γαλάνης και άλλοι Κληρικοί, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο π. Βουλευτής και Μεγάλος Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Άγγελος Πνευματικός, Αντιδήμαρχοι, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων.

New Project 72 New Project 74 New Project 75 New Project 76

Φωτογραφίες: Ειρήνη Τζελλά, Παρασκευή Σπυροπούλου, Χρήστος Κουτσαύτης